Završen jubilarni, deseti, ARSENAL FEST

Jubilarni Arsenal Fest 10 završen je nastupom alternativaca Larska na Garden Stage-u, odakle su prethodnih večeri online bez prisustva publike, usled vanredne situacije u Kragujevcu zbog Kovid-19, emitovani nastupi Amire Medunjanin, Lee Dobričić, Čoveka bez sluha, KBO!, Nikole Vranjkovića, Kendija-Pabla Kenedija, Kruševac geta i Kanda Kodže i Nebojše.

Za svega nekoliko dana, svirke iz kragujevačke “Zastavine bašte” privukle su oko 30.000 pregleda na jutjubu, a broj će nesumljivo nastaviti da postojano raste zahvaljujući zabeleženim zaista odličnim nastupima koji su, u duhu tradicionalne raznovrsnosti Arsenala, išli od sevdalinki, preko repa i didžej seta, do panka i alternativnog roka.

Svi navedeni izvođači nastupiće ponovo pred publikom na Arsenalu 2021. godine, za koji su potvrđeni već i Gogol Bordello, Yngwie Malmsteen i Dubioza kolektiv, a čeka se uskoro definitivna potvrda bendova Placebo i Sum 41!

“Zahvaljujem se ljudima sa Arsenala što su i ovo uspeli da organizuju…Nama je ovo drugi, treći koncert ove godine i jako nam je važno da malo vremena provedemo i na bini… Ovo nam puno znači”, poručio je Nikola Vranjković, čiji su moćni nastup na Gardenu fanovi na jutjubu duhovito komentarisali sa “ovo je bilo ključnih sat, 19 minuta i 31 sekunda”. Ili kako kaže drugi komentator: “Sviđa mi se što su, bez obzira što nema publike, ipak ostavili prazninu na mestima gde obično publika peva te stihove… Lepo su nas sve upisali u izvođenje iako slušanje ide preko žice”.

Frontmen KKN Oliver Nektarijević zahvalio se publici Arsenala za sve prethodne godine kad je njegov bend nastupao na Arsenalu, dodavši: “Svaki put mi je na Arsenalu bilo fenomenalno najviše zahvaljujući publici. Nadam se da se vidimo što pre u normalnim okolnostima, najdirektnije moguće, ako možemo svi na binu – to bi bilo najbolje!”

Za repera Kendija-Pabla Kenedija online varijanta bila je “jedinstvena prilika” za prvi nastup na Arsenalu (“Kendi oženi me”, kaže jedna komentatorka na jutjubu), duhoviti dvojac repera iz Kruševac geta istakli su da se zna da Arsenal “nosi atmosferu, ali Arsenal može i kući da se ponese”, dok je ekipi iz Larske svirka bez publike bila “čudna i neobična”, ali su se brzo navikli.

Prvi put na Arsenalu nastupila je pevačica svetskog glasa Amira Medunjanin (“Tu smo na moje ogromno zadovoljstvo”), u pratnji harmonikaša Mustafe Šantića (“direktno u dušu”, kaže jedan komentator), frontmen pank rok benda ČBS Miki Radojević poručio je da treba da se “i dalje gaji ljubav prema Arsenalu, jer to je nešto naše”, a didžej Lea Dobričić da “sledeće godine rokamo jako!”

“Ako preteknemo Koronu sledeći Arsenal moraće se zvati Survivor Arsenal. Ko preživi doći će. Nadam se da ćemo preživeti i svi pevati ‘I Will Survive’ pošto sam čuo da će to biti himna Arsenala 11”, rekao je KBO! frontmen Saša Vujić Vuja.

Post Author: Milan

Ostavi komentar