Završen Festival muzičkog filma

Festival muzičkog filma završen je fenomenalnom svirkom kragujevačkog benda „Vesele 80.“, kojem se priključio na bini i čuveni basista „Idola“, Zdenko Kolar.

Publika je na Festivalu odgledala filmove „Nebeska tema“ i „Novi talas – 40 godina posle“, a organizatori su ovom prilikom ugostili reditelja Mladena Matičevića, pijanistu Aleksandra Šandorova, rediteljka i muzičku urednicu „Radio Beograda 202“ Olgu Kepčiju, muzičkog kritičara Petra Janjatovića, basistu Zdenka Kolara i gosta iznenađenja, pevača i solo gitaristu pank grupe KBO, Sašu Vujića – Vuju.

„Obe večeri su bile fantastične i posebne na svoj način. Prve večeri je bilo nekako emotivno, na ivici suza, mada se poneka i iskrala. Publika je svakako bila „dotaknuta“, a i u razgovoru sa gostima, prijateljima i saradnicima Vlade Divljana, osećala se duboka emocija tokom evociranja svih uspomena. Druge večeri, potpuno drugačiji koncept – vratili smo se u osamdesete, tako da je duh jugoslovenstva lebdeo nad Trgom. Razgovor je potrajao, jer su posetioci bili inspirisani i poneti tom energijom novog talasa, a gosti su bili raspoloženi za opušteno „čavrljanje o roku“. Najlepše od svega je da se i sinoć i veče pre u našem gradu nešto lepo i jedinstveno dogodilo, da je Đački trg bio prepun publike od najmlađih posetioca sa lažama, do onih sa „srebrnim“ frizurama, a bilo je i prolaznika sa kućnim ljubimcima, dozvanih dobrim rok zvukom, koji su zastali i ostali… „, kažu organizatori iz Kulta.

Iz organizacije se još jednom zahvaljuju pokroviteljima Festivala – Ministarstvu kulture i informisanja, Filmskom centru Srbije i Skupštini grada Kragujevca, zatim Đačkom parlamentu Prve kragujevačke gimnazije i svim medijskim kućama koje su izveštavale o događaju, a bilo ih je dosta. Posebno se zahvaljuju prijateljima iz organizacije Arsenal FEST-a i svim divnim ljudima, posetiocima, koji su svojim prisustvom i svojom energijom ulepšali čitav događaj i pozivaju sve sugrađane da se presele na Arsenal i ostanu u dobrom društvu i dobrom ritmu, saopšteno je na kraju prvog Festivala muzičkog filma u Kragujevcu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar