Prva repriza predstave „Mi smo vaša deca, draga Jelena Sergejevna“

Nakon premijere u decembru, prvo izvođenje predstave „Mi smo vaša deca, draga Jelena Sergejevna“ BardTeatar je zakazao za 3. mart u 20h u Knjaževsko-srpskom teatru.
– Bard teatar je prepun divnih ljudi, talentovanih i nije bilo lako odabrati glumce. Pored grupe srednjoškolaca, trebalo je odabrati jednu glumicu iz ranije oformnjene starije grupe, čuvena 27+ grupa. Iz te grupe za naslovnu ulogu odabrana je Nataša Sparić Janković koja je i te kako opravdala naš osećaj, producentkinje Ivane Jevrić i mene, da je ona idealna za tu ulogu. Uloga Vladimira, u originalnom tekstu Volođe, pripala je Veljku Trifunoviću, uloga Paše Mihajlu Miloševiću, Ljalju koja se kod nas zove Olja, igra Julija Vučković, a samo jedan lik koji je u originalu muški sam prebacila u ženski, Viću, igra Milica Vasić jer za problem tog lika nije vezan rod, univerzalni je problem pa je kod nas Viktor – Viktorija zvana Vića. Interesantno je da se ovi mladi ljudi privatno ne mogu uopšte poistovetiti sa svojim likovima, nisu dobili uloge po „fioci“ i meni je drago da su prihvatili izazov stvaranja lika od nule. Scenografiju potpisuje Nikolina Nikolić, a kostime Lila Vuković. Moja je režija i adaptacija teksta, navodi Marija Rakočević, rediteljka predstave.

Producentkinja predstave Ivana Jevrić istakla je da je divota raditi sa ljudima BardTeatra.

– BardTeatar je mesto gde mladi dobijaju priliku da se kreativno izraze, fizički i mentalno aktiviraju, edukuju u pozorišnom smislu i proz predstave društveno angažuju kreiranjem dramskog stvaralaštva. Nakon premijere sam poželela da oslušnem publiku, reakcije su bilo gotovo iste, od teskobe i osećaja nemoći do komentara da je ovo komad koji treba svi srednjoškolci da odgledaju, reči su producentkinje.

Ulaznice po ceni od 400 dinara već su u prodaji u radnji Crazy Vinyl Shop (Crvenog barjaka 21),  do subote do 21 sat.

Post Author: Milan

Ostavi komentar