Predstavljanje monografije „Knez Miloš Obrenović – državotvorni vladar“, prof. dr Radoša Ljušića

Univerzitet u Kragujevcu u saradnji sa Eparhijom šumadijskom, organizuje predstavljanje monografije „Knez Miloš Obrenović – državotvorni vladar“, prof. dr Radoša LJušića, u ponedeljak, 17. oktobra 2022. u 18.00 časova u Svečanoj sali Univerziteta.
Kapitalno delo „Knez Miloš Obrenović – državotvorni vladar“, čiji je autor prof. dr Radoš LJušića, jedan od najeminentnijih poznavalaca nacionalne istorije 19. veka, objavljeno je prošle godine u izdanju izdavačke kuće „Pravoslavna reč“ iz Novog Sada. Knjiga je nagrađena Nagradom grada Beograda za društvene i humanističke nauke, 2021. godine.
I ume organizatora, obratiće se NJegovo preosveštenstvo, episkop šumadijski, gospodine Jovan i prof. dr Nenad Filipović, rektor Univerziteta u Kragujevcu.
O knjizi koja se istovremeno odnosi na najznačajniji period zavičajne istoriografije, govoriće, pored autora, dr Suzana Rajić, redovni profesor na Odeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta u Beogradu, jerej Vladan Kostadinović, prof. istorije Srpske crkve u Bogosloviji „Sveti Jovan Zlatousti“ i Zoran Gutović, urednik „Pravoslavne reči“.

Post Author: Milan

Ostavi komentar