Pozorište „Bora Stanković“ iz Vranja na JOAKIMU

Pozorište „Bora Stanković“ iz Vranja će u nedelju, 13. maja izvesti komad “Kepler 452-B“ u takmičarskoj selekciji Festivala profesionalnih pozorišta Srbije, „Joakim Vujić”.

Glumački tim predstave

Glumački tim predstave „Kepler 452-B“ FOTO: Pozorište „Bora Stanković“

Jedna od najznačajnijih pozorišnih smotri se ove godine godine organizuje po 54. put Novom Pazaru, a pored vranjskog, učestvuju i predstave pozorišta iz UžicaŠapcaLazarevcaKragujevcaGračanice i Novog Pazara.
Predstava “Kepler 452-B“ je delo mladog autorskog tima koji čine Tijana Grumić koja je napisala tekst i reditelja Juga Đorđevića, kojima je ovo profesionalni debi u teatarskom životu Srbije.
Grumićeva i vranjanac Jug Đorđević su kolege sa klase, a saradnja sa Pozorištem „Bora Stanković“ je dogovorena upravo na prošlogodišnjem festivalu „Joakim Vukić”.
Komad “Kepler 452-B“ premijerno je izveden 21. februara u Domu Vojske, a uloge tumače Jelena FilipovićRadmila ĐorđevićNenad Nedeljković Bojan Jovanović.
Stručni žiri festvala „Joakim Vujić odlučivaće o nagradama za dramsku predstavu u celinirežijuscenografijukostim.
Predviđene su i četiri ravnopravne glumačke nagrade.
Vranjsko pozorište je prošle godine učestvovalo na festivalu “Joakim Vujić” sa predstavom “Ruža, uvela” i ubedljivo trijumfovalo na ovoj smotri, pobravši nagrade za najbolju predstavutekstrežiju, kao i tri glumačke nagrade.
Festival se završava u ponedeljak, 14. maja.

 Izvor : OK Radio

Post Author: Milos Ristic

Ostavi komentar