Počinje 29. Internacionalni festival umetnika harmonike

Od 18. do 24. novembra Muzički centar AD LIBITUM organizuje 29. Internacionalni festival umetnika harmonike na kom će nastupiti najeminentniji mladi umetnici, pobednici najvećih svetskih takmičenja harmonikaša, prvi doktoranti harmonike na FILUM-u i Kragujevački akademski orkestar akordeonista.
Svi koncerti održaće se u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije, sa početkom u 20 časova, a ulaz je slobodan.
Festival će večeras otvoriti Kvartet harmonika AKKO iz Ukrajine, pobednici Svetskog trofeja 2019. i takmičenja u Кastelfidardu 2021.
U petak je na programu nastup Artjoma Malhasjana iz Rusije, pobednika Svetsкog trofeja 2019. i takmičenja u Кastelfidardu 2020, a u subotu koncert beogradskog ansambla Metamorfozis.
Za nedelju je zakazan nastup Kragujevačkog akademskog orkestra akordeonista, dok će u ponedeljak nastupiti Kiril Rusinov iz Rusije, pobednik Svetskog kupa 2019.
U utorak će se pred kragujevačkom publikom naći Radu Ratoi (Moldavija/Danska), pobednik takmičenja u Кlingentalu 2019, Кastelfidardu 2019, Arasateu 2019 i Moskvi 2020, dok će festival u sredu zatvoriti Mia Grozdanić i Gradski kamerni orkestar Šlezinger iz Kragujevca.

Post Author: Milan

Ostavi komentar