Matine za mlade i ove sezone u Knjaževsko-srpskom teatru

I ove školske godine grad Kragujevac i Kancelarija za mlade sa Knjaževsko-srpskim teatrom organizuju Matine za mlade. Prvi Matine u pozorišnoj sezoni počeo je predstavom ’’Ko nema u vugla gugla’’ koju je po tekstu Petre Cicvarić režirala Slađana Kilibarda, a gledali su je đaci nižih razreda osnovnih škola ”Svetozar Marković”, ”Radoje Domanović” i ”Sreten Mladenović”.

Matine za mlade je zajednička ideja Kancelarije za mlade i Knjaževsko –srpskog teatra i pokazala se veoma dobrom jer sve veći broj škola i mladih se priključuju ovoj aktivnosti i dolaze u pozorište, kaže Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za mlade i saradnju sa Univerzitetom. Pravo je zadovoljstvo kada vidite veliki broj đaka ispred pozorišta. Time smo postigli naš cilj da učenicima od najnižih razreda približimo pozorište, kulturu, umetnost, da steknu naviku da posećuju kulturna dešavanja u gradu, da ih podstaknemo da svoja interesovanja razvijaju u tom pravcu i nauče o pravim vrednostima, kazao je Jovanović i istakao da je interesovanje bilo veliko i prošle godine, što ukazuje da smo na pravom putu.

Matine otvaramo predstavom ’’Ko nema u vugla gugla’’ koja se bavi temom interesantnoj i bliskoj tinejdžerima i očekujemo da kao i uvek sala bude puna, kaže Mladen Knežević, direktor Knjaževsko-srpskog teatra. Trudićemo se da takve teme, iako Pozorište za decu i mlade to vrlo lepo radi za mlađu populaciju, malo razradimo i napravimo još neke predstave bliske mladima.

Matine za mlade u Knjaževsko – srpskom teatru organizuje se jednom mesečno u danima kada nema večernjih predstava na repertoaru i gledamo da to bude prvi radni dan, da mladima lepo krene radna nedelja, dodao je Knežević, direktor teatra.

Post Author: Milan

Ostavi komentar