Marko Đorđević sa svojim triom nastupa u Kontakt galeriji SKC-a

Marko Đorđević i njegov trio nastupaju u ponedeljak, 14. avgusta, od 21 sat u Kontakt galeriji SKC-a. Ulaz na koncert je slobodan.

Aca Pejčić – Pile (klavijature i saksofon), Dragan Gagi Hajnrih (gitara) i Marko Đorđević (bubnjevi) vode vas na put u nepoznato… ali prijatno!

Aca Pejčić je svestrani multi-instrumentalista na domaćoj sceni; Gagi Hajnrih je povratnik iz SAD gde je nedavno magistrirao gitaru i džez kompoziciju. Marko Đorđević je budući povratnik iz SAD, gde svira sa svojom grupom Sveti, Metju Garisonom, Klarensom Spejdijem, a ujedno je i profesor na Berkliju.

Marko Đorđević već više od 20 godina gradi uspešnu karijeru u Njujorku. Magazin „Modern Drummer“ proglasio ga je ‘bubnjarem svetske klase’ i ‘istinskim inovatorom’, a predstavljen je i posebnim poglavljem u knjizi „Novo lice džeza“, gde se navodi da Markovo ime postaje sinonim za muzičku veličinu. Čuveni gitarista Lajonel Lueke izjavio je: „Marko je jedan od najboljih svetskih bubnjara! Poseduje fascinantnu tehniku i isto takvu muzikalnost. Njegova kreativnost i originalni izraz su razlozi zbog kojih volim da sviram sa njim!’

Poslednji album grupe „Marko Đorđević & Sveti“ dobio je recenziju sa 5 zvezdica na čuvenom portalu „Criticalljazz.com„, dok je kritičar lista „San Diego Chronicle“ album proglasio jednim od najboljih džez izdanja godine.

Đorđević je nastupao i nastupa sa brojnim renomiranim svetskim muzičarima među kojima su Met Garison, Laki Peterson, Majkl Henderson, Ole Marison, Lajonel Lueke, Kris MekDermot i mnogi drugi. Nastupao i u Ujedninjenim nacijama, u okviru proslave Međunarodnog dana džeza, pod pokroviteljstvom UNESKO i Džez instituta „Telonius Monk“.

Gostujući je profesor na Berkli koledžu u Bostonu, predaje u prestižnom njujorškom centru „Drummers Collective“, a drži i radionice širom sveta.

Post Author: Milan

Ostavi komentar