„Južni vetar“: Srpski film koji je publika dugo čekala FOTO

„Južni vetar“, film o kome trenutno priča cela Srbija i koji će se verovatno sa istim žarom gledati i kroz nekoliko decenija, mnogi opisuju kao domaće ostvarenje koje su baš decenijama i čekali i da odavno ništa bolje nisu gledali. Među komentarima je i taj da ovaj naš krimi triler aposlutno može da parira Holivudu.
U Cineplexx-u u Plazi premijerno je prikazan 26. oktobra, uz prisustvo dela ekipe filma, a onakva gužva u redu ua ulaznice malo je kad viđena u našem bioskopu. Kada se filmska ekipa poklonila publici, uz ovacije oduševjenja, prava histerija među fanovima vladala je za fotografisanje sa glumcima, a najviše sa Milošem Bikovićem.
Za publiku je posebno dirljivo bilo to što je na „platnu“ gledala legendarnog Nebojšu Glogovca.
„Južni vetar“ je srpski film producentskih kuća „Režim“, „Art Vista“ i „Arhangel studios“ i režisera Miloša Avramovića, rađen po scenariju Miloša Avramovića i Petra Mihajlovića.
U glumačkoj ekipi su Miloš Biković, Nebojša Glogovac, Dragan Bjelogrlić, Miodrag Radonjić, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Bogdan Diklić, Srđan Todorović, Jasna Đuričić, Aleksandar Berček, LJubomir Nikolić, Milan Nikitović, Deniz Abdula, Hristo Šopov, Miloš Petrović, Nela Mihajlović, Ivajlo Zaharijev, Isidora Građanin, Slaviša Čurović, Filip Hajduković.
Radnja filma
U životu Petra Maraša, pripadnika beogradske automobilske mafije, stvari počinju da dobijaju smisao. Napušta roditeljski dom i sa dugogodišnjom devojkom Sofijom se useljava u svoj novi stan. Klan čiji je pripadnik, a kojim upravlja iskusni „Car“, dobro „radi“. Posao je uigran, novca ima dovoljno za sve, a policija im ne pravi probleme. Sve će se to promeniti kada Maraš slučajno zameri brutalnom narko klanu…
Autor : Jovana Mladenović
FOTO GALERIJA
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Post Author: Milos Ristic

Ostavi komentar