Gran pri JOAKIMFESTA predstavi “Pristanak” Ateljea 212

Odlukom žirija 17. Međunarodnog pozorišnog festivala  JOAKIMFEST Gran pri „Joakim Vujić“ za najbolju predstavu u celini dodeljuje se predstavi Nine Rejn “Pristanak” u režiji  Nebojše Bradića, a u produkciji Ateljea 212 Beograd.

Predstava “Pristanak”, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije, ostvarila je najveće domete u svim segmentima teatarskog izraza, počev od izbora dramskog teksta, rediteljskog pristupa ovoj aktuelnoj temi i suptilnoj glumačkoj interpretaciji višeslojnih likova ovog komada.

Specijalna nagrada grada Kragujevca, odlukom žirija, dodeljuje se glumcima predstave „My name is Goran Stefanovski“ Branislave Ilić, u režiji Branislava Mićunovića, a u produkciji Dramskog teatra Skoplje, koji su na “visokoprofesionalnom nivou, znalački, nadahnuto i emotivno  izgradili različite likove iz dela Gorana Stefanovskog uklapajući  ih u harmoničnu celinu rediteljskog i dramaturškog pristupa delima ovog pisca”.

Direktor Knjaževsko srpskog teatra Mladen Knežević predstavio je rezultate i istakao raznovrsnost i kvalitet 17. JOAKIMFESTA.

“Ovogodišnja selekcija u izboru Miroslava Mikija Radonjića je naišla na izuzetan prijem kragujevačke pozorišne publike, više od 1.500  gledalaca je videlo  predstave u takmičarskom programu, kao i tri prateća programa. JOAKIMFEST je ove godine bio otvoren i za mlade koji su želeli da nam se priključe i rade na organizaciji i pripremama za održavanje festivala. Saradnja sa Kancelarijom za mlade i Filološko umetničkim fakultetom bila je veoma uspešna, njihovi volonteri uneli su jednu novu energiju. Verujem da smo uspešno priveli kraju još jednu pozorišnu misiju i da smo na najbolji način doprineli trajanju JOAKIMFESTA koji za naše pozorište i širu zajednicu ima izuzetan značaj”, kazao je Knežević.

Post Author: Milan

Ostavi komentar