Arsenal fest će definitvno biti održan od 24. do. 26. juna

Arsenal fest definitivno će biti održan od 24. do 26. juna u Kragujevcu, saopšteno je danas iz Ujedinjenih festivala Srbije (UFS), uz potvrdu da su danas dobili zvaničnu saglasnost od Kriznog štaba.

Kako je u saopštenju UFS-a navedeno, pod uslovima iz bezbednosnog protokola, saglasnost je dobijena i za održavanje novosadskog Egzita od 8. do 11. jula, dok će je „u najskorijem periodu“ dozvolu dobiti i avgustovski Love fest, Bir fest i Nišvil.

“Uslove za organizovanje UFS su ranije predstavili kroz bezbednosni protokol Sejf events Serbia. Ulazak se kontroliše i ograničava na one koji su vakcinisani, imaju antitela nakon preležanog virusa Kovid-19, ili su negativni na PCR ili brzom antigenskom testu“, navedeno je u saopštenju.

Kako navode UFS, grupacija koju čine Egzit, Arsenal, Lav fest, Bir fest i Nišvil, „protokol je zasnovan na najnovijim naučnim istraživanjima sprovedenim širom Evrope, koja su dokazala da je, uz navedena ograničenja prilikom ulaska na događaje, rizik od širenja zaraze gotovo zanemarljiv, a sami festivali postaju najbezbednija mesta okupljanja u zemlji“.

“Ovim činom Srbija konačno i zvanično dobija festivalsko leto, koje je nedostajalo pre svega mladima… Saglasnost za održavanje festivala u Srbiji i širom sveta napokon budi optimizam i daje viziju povratka normalnom životu. Ovakvom odlukom može da počne oporavak manifestacione privrede, teško pogođene zabranom rada koja traje već 15 meseci”, kaže se u saopštenju.

Post Author: Milan

Ostavi komentar