Vlada Koreje donirala tri specijalizovana vozila za ustanove socijalne zaštite u Kragujevcu, Dimitrovgradu i Starom Lecu

U okviru razvojne pomoći „ODA 2022“ Vlada Republike Koreje donirala je tri specijalizovana vozila za ustanove socijalne zaštite u Srbiji. Vrednost donacije je 133 756 evra. U prisustvu načelnice Šumadijskog upravnog okruga Biljane Ilić – Stošić, gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića i brojnih gostiju, ambasador Republike Koreje u Republici Srbiji NJ.E. Jeovong Li i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Prof. dr Darija Kisić, uručili su ključeve vozila. Kombinovano vozilo Opel Movano donacija je Ustanovi za smeštaj odraslih i starijih Dimitrovgrad, a saniteti Citroen Jumper Domu za duševno obolela lica „1 oktobar“ Stari Lec i Zavodu za smeštaj odraslih lica „Male pčelice“.

U ime ustanova socijalne zaštite zahvalila se Danijela Nastić – Simović direktorka Zavoda za smeštaj odraslih lica Male Pčelice. Ona je naglasila da će vozila, donirana u okviru projekta Podrška ustanovama socijalne zaštite za smeštaj odraslih i starih u Republici Srbiji, značajno doprineti poboljšanju kvaliteta usluga za naše korisnike.

Korejska Vlada svake godine pruža razvojnu pomoć Srbiji, a ove godine to činimo u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, rekao je ambasador Jeovong Li. Tokom pandemije Koreja i Srbija su aktivno sarađivale. Ova donacija je produžetak saradnje naše dve zemlje radi zajedničkog prevazilaženja korone. To je ujedno i polazna tačka prijateljske saradnje u oblasti medicine i socijalne zaštite koja će se nastaviti u budućnosti. Nadam se da će naša donacija doprineti poboljšanju socijalne zaštite, omogućiti brži pristup zadravstvenim sistemima i poboljšati kvalitet života građana. Ambasada Republike Koreje će i dalje biti pouzdan partner i trudiće se da pruži Srbiji neophodnu podršku, kako bi naše dve zemlje zajedno postigle održivi razvoj.

Zahvaljujući se ambasadi Koreje na podršci, Darija Kisić se zahvalila i zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite. Naš sistem socijalne zaštite funkcioniše jako dobro, bez obzira na različite prepreke koje imamo, ali dokle god imamo zajednički cilj, zajednički put, ovakvu snagu i entuzijazam, sigurna sam da smo na dobrom putu da se još više razvijamo i napredujemo. Donirana vozila će značajno olakšati svakodnevno funkcionisanje i kvalitet života zaposlenih i korisnika, u Kragujevcu, Dimitrovgradu i Starom Lecu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar