U MZ Ilićevo novo gradilište u okviru projekta Čista Srbija

U MZ Ilićevo počeli su radovi u Ulici Bogoljuba Đorđevića, druga lokacija u kojoj se u okviru projekta Čista Srbija rekonstruiše kanalizaciona infrastrukturna mreža.. Radove su danas obišli zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović i Aleksandar Lazović, šef kabineta gradonačelnika sa saradnicima.

Ovo je sedmo gradilište, drugo u MZ Ilićevo, koje otvaramo za manje od petnaestak dana što govori o našoj nameri da projekat ’’Čista Srbija’’ sprovedemo na način koji smo obećali i planiranom dinamikom, kazao je Ivica Momčilović, zamenik gradonačelnika. Ako uzmete u obzir dužinu mreže koju treba da izgradimo svako novo gradilište koje se otvori, za nas je korak više u realizaciji, dodao je Momčilović. On je najavio da je od ponedeljka 17. oktobra planirano geodetsko snimanje mreže šahtova što je potrebno za projektovanje i rekonstrukciju kanalizacione mreže užeg gradskog jezgra u okviru ovog nacionalnog projekta.

Početak rekontrukcije užeg gradskoj jezgra očekuje se početkom sledeće godine što će biti i najveći izazov u realizaciji projekta. Sve ovo što radimo na periferiji i seoskom području je priprema za najvažniji segment u organizacionom smislu a to je rekonstrukcija kanalizacione mreže u centralnom gradskom jezgru i asfaltiranje ulica nakon završenih radova, kazao je zamenik gradonačelnika. On je istakao da je od početka projekta do danas, govorimo o jednoj sezoni, izgrađeno onoliko kilometara kanalizacione mreže koliko je urađeno od 2013. godine do početka projekta. Mislim da ćemo sa sedam ekipa na terenu u narednoj sezoni uraditi duplo više a to govori koliko odgovoran pristup prema realizaciji i projektima ima gradonačelnik Dašić i svi mi kao deo njegovog tima.

Post Author: Milan

Ostavi komentar