Sajam proizvodnih tehnologija uskoro u Kragujevcu

Treći Sajam proizvodnih tehnologija biće održan na “Šumadija sajmu” u Kragujevcu 29. i 30. septembra 2022.

Dvodnevni događaj predstaviće ceo spektar proizvodnih rešenja – 2D i 3D CAD softvere za projektovanje, PLM i PDM rešenja za upravljanje procesima i dokumentacijom, MES i ERP softverska rešenja za proizvodnju, CAM softvere za programiranje CNC mašina, CNC mašine i alate sa demonstracijama obrade uživo, 3D štampu, 3D skeniranje i reverzni Inženjering kroz prezentacije i radionice za posetioce.

“Domaća industrija beleži stalan rast tokom poslednje dve decenije sa brojnim novim startapima, firmama, brendovima i proizvodima koji se pojavljuju svake godine. Postignuća i kapaciteti rastu iz godine u godinu, kako za domaće potrebe proizvodnje i tržišta, tako i za izvoz. Sa druge strane, ovo stvara veliki pritisak na tržište obrazovane i iskusne radne snage i tera kompanija da pronalaze najefikasnije nove tehnologije kako bi ispunile zahteve svojih kupaca uz pomoć ograničenih postojećih resursa, i time obezbedile dalji razvoj svog poslovanja”, navode organizatori.

Ovaj sajam će firmama koje se bave projektovanjem, razvojem proizvoda i proizvodnjom obezbediti upravo ono što traže – ponudu svetskih brendova i rešenja kao što su 3DEXPERIENCE, DelmiaWorks, SolidWorks, Catia, SolidCAM, SWOOD i DraftSight softveri, Markforged, Sindoh, 3D Systems rešenja za 3D štampu, Artec 3D skenere i rešenja za reverzni Inženjering, Hurco, Rolleri i Scantools mašine, Walter, Wilson i drugi brendovi za alate, mašine i alate za CNC obradu…

“Kragujevac je odabran kao jedan od glavnih industrijskih centara, ne samo u Srbiji već i u regionu, gde se nalaze kompanija lideri na tržištu u oblasti namenske, automobilske i drugih sektora industrije.,Isti događaj prethodno je takođe održan u Kragujevcu (2018. godine), i u Novom Sadu (2019. godine). Događaj privlači preko 300 firmi, okupljajući inženjere, operatere na mašinama, menadžere i vlasnike”, navodi se u saopštenju.

Sajam proizvodnih tehnologija tradicionalno organizuju “Solfins” i “Strojotehnika”, sa partnerskim firmama “Lorsel” i “Garant Wis”. Više od 20 “Solfins” konsultanata i inženjera biće dostupno za demonstracije, radionice i pitanja posetilaca tokom oba dana sajma.

Post Author: Milan

Ostavi komentar