Prvi Holiday Inn hotel van Beograda gradiće se u Kragujevcu

Kragujevac će dobiti hotel internacionalnog brenda Holiday Inn Express, i to će biti prvi hotel ovog brenda koji će se graditi van Beograda – rečeno je na današnjem radnom sastanku koji je gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić održao sa predstavnicima International Hotel Group, Živoradom Vasićem, regionalnim direktorom grupe i prof. dr Nikolom Makojevićem koji su gradonačelniku i njegovim saradnicima predstavili ovu investiciju. Sastanku se, putem video linka pridružio i Hylko Versteeg, rukovodilac sektora ѕa razvoj u Južnoj Evropi.

International Hotel Group (IHG) koja ima preko 6000 hotela u svetu je odlučila da napravi partnerstvo u Kragujevcu, i posle šest hotela koje ima u Beogradu, prvi Holidej in hotel van Beograda biće izgrađen u Kragujevcu. Holidej in je brend koji broji 1400 hotela u Evropi, to je najveći internacionalni brend u okviru International Hotel Group. Jako smo radosni zato što ulazimo u jedan grad koji je u ekspanziji, industrijski grad, četvrti po veličini u Srbiji i mislimo da je jednom takvom gradu potreban internacionalni brend – kazao je Živorad Vasić, regionalni direktor IHG grupe.

Gradonačelnik Nikola Dašić istakao je da je Kragujevac dobro mesto za investiciju ovog tipa jer je grad koji se ubrzano razvija. Pored Severne obilaznice koja će se graditi, mnogobrojnih investicija koje su u toku, kao što je gradnja biznis aerodroma u Majnd parku, Kragujevac je grad koji se brzo menja što prati i dolazak velikog broja poslovnih ljudi, investitora, turista – kazao je Dašić.

Radomir Erić, član Gradskog veća za privredu istakao je da je jedno od prvih pitanja investitora koji dolaze u naš grad da li imamo neki hotel iz lanaca svetski poznatih hotela. Bez obzira na to što u gradu imamo odlične smeštajne kapacitete, ipak je neophodno da toj ponudi pridodamo i nekoga iz lanaca svetskih poznatih hotela. Pružićemo svu potrebnu podršku da se ova investicija realizuje u Kragujevcu što pre – kazao je Erić.

Hotel će biti izgrađen na atraktivnoj lokaciji nedaleko od jezera Bubanj, imaće 73 sobe, dva restorana, velike konferencijske sale, sa preko 60 zaposlenih. Početak izgradnje očekuje se u prvom kvartalu naredne godine. Rok za završetak je 18 meseci. Arhitektonsko rešenje koje je predstavljeno na sastanku, prepoznatljivo je za Kragujevac i u skladu je sa novim propisima koji predviđaju primenu najsavremenijih ekoloških standarda i materijala. Hotel će biti okružen sa puno zelenila na strani koja je okrenuta ka jezeru.

Post Author: Milan

Ostavi komentar