Gradonačelnik Nikola Dašić obišao radove u školi Miloje Simović u Dragobraći

Gradonačelnik Nikola Dašić obišao je juče radove na energetskoj sanaciji OŠ Miloje Simović u Dragobraći, za koje je Ministarstvo prosvete opredelilo pet miliona dinara. Pored toga, škola je dobila i 55 novih računara.

Obrazovanje je stub svakog društva i zato se trudimo da svim đacima, kako u gradu tako i na seoskom području obezbedimo jednake uslove za školovanje, poručio je gradonačelnik Nikola Dašić. Veliko mi je zadovoljstvo što sam baš danas, 1. septembra u ovoj školi. Pored svih radova koji se ovde izvode, uz pomoć resornog ministarstva, još je lepša informacija da je škola potpuno opremljena računarskom opremom.

Ima još dosta škola na teritoriji grada gde ulažemo napor da uslove za rad i nastavu dovedemo na zavidan nivo. U školi Mirko Jovanović u toku je energetska sancija objekta. To je četvrti projekat koji grad realizuje u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike. Pre toga, radovi su obavljeni u školama Radoje Domanović, Stanislav Sremčević i Prota Stevan Popović u Čumiću. Iz budžeta grada obezbeđena su sredstva za rekonstrukciju fiskulturne sale u Srednjoj stručnoj školi koja je ovih dana predata na upotrebu. Sredstva smo izdvojili i za rekonstrukciju fiskulturne sale u OŠ Julijana Ćatić u Stragarima. Ovih dana predat je na upotrebu i rekonstruisan otvoreni teren za male sportove pored škole Sreten Mladenović u Resniku. Mislim da smo napravili ozbiljan pomak kada je obrazovanje u pitanju i da se to vidi i oseća, ocenio je Dašić.

Osmogodišnju školu Miloje Simović u Dragobraći, kao i dva izdvojena odeljenja u Drenovcu i Goločelu pohađa blizu 300 đaka. Zamenom stolarije i novim računarima značajno je unapređen proces obrazovno vaspitnog rada, istakao je direktor Dragoljub Vidojević. Radovi na poboljšanju energetske efikasnosti privode se kraju. Stolarija je zamenjena u učionicama na prvom spratu i u nastavničkoj kancelariji. Ostalo je još 15 posto radova, u par učionica što će u saradnji sa lokalnom samoupravom biti veoma brzo rešeno, tako da će u školi biti značajno toplije i prijatnije za rad.

Post Author: Milan

Ostavi komentar