Šampion Regionalne lige bez odmora u derbi sa Partizanom

Vaterpolisti Radničkog u nedelju su napravili istorijski uspeh podizanjem pehara šampiona Regionalne lige, u Zagrebu, a već sutradan su, bez dana nagradnog odsustva, nastavili sa treninzima, jer ih u sredu, od 19 časova, očekuje izuzetno važno gostovanje Partizanu, u derbiju 14. kola Super lige Srbije.
Bio je to prvi put da je jedan srpski klub osvojio Jadransku ligu, tek u 13. izdanju tog takmičenja, a ujedno i prvo pojavljivanje jednog tima iz Srbije u finalnoj utakmici. Radnički je naspram sebe najpre u polufinalu imao dvostrukog uzastopnog branioca trofeja i sedmostrukog prvaka Evrope, zagrebačku Mladost, koju je eliminisao na peterce (14:13), a zatim je još bolju partiju pružio u finalu, protiv najtrofejnijeg tima na Jadranu (četiri titule), dubrovačkog Juga (14:12).
– Veliki je uspeh osvojiti Regionalnu ligu, koja je posle Lige šampiona i Kupa Evrope najjače takmičenje u svetu. Mislim da se nijedno prvenstvo ne može meriti sa Jadranskom ligom i brojem kvalitetnih klubova koji igraju u njoj i stoga nam i taj trofej mnogo znači. Verovali smo u sebe, iako su nas svrstavali u autsajdere na finalnom turniru. To nas je možda malo i podstaklo, želeli smo da im pokažemo taj sportski inat i da nas niko ne sme potcenjivati – rekao je Marko Radulović, vaterpolista Radničkog.
Ovaj dvadesetogodišnjak bio je jedan od junaka finalne pobede. Sa četiri gola pružio je odličnu partiju u napadu, ali je veliku ulogu odigrao i u odbrani i celokupnom zahtevnom sistemu trenera Uroša Stevanovića.
– Mislim da je timski duh doneo prevagu, jer su sve ekipe na turniru imale neke individualce od kojih se očekivalo da će prednjačiti, dok kod nas uvek iskoči neko drugo ime. Atmosfera u ekipi je odlična, držimo se zajedno i u pobedi i u porazu i uvek verujemo u trijumf. Na samopouzdanju smo značajno dobili kroz evropske mečeve, gde smo se nadmetali sa najboljim igračima današnjice, ali smo mnogo rasli i kroz domaće prvenstvo, koje je ove godine jako kvalitetno – dodao je Radulović.
Prvi duel sa Partizanom nije opravdao epitet derbija, pošto su Kragujevčani trijumfovali sa 22:5, međutim, „crno-beli“ su se u prelaznom roku značajno pojačali i sada igraju znatno bolje.
– Očekujem tvrdu i mušku utakmicu pogotovo što smo malo ispražnjeni, i emotivno i fizički. Nismo uspeli da se odmorimo, nećemo se odmoriti još dugo, ali u tom napornom ritmu smo već mesec dana i on nas neće sprečiti da ispunimo zacrtane ciljeve. Partizan se dosta pojačao, doveli su nekoliko kvalitetnih igrača na čelu sa Stefanom Mitrovićem i nema sumnje da ova utakmica neće biti ni približna prvoj. Biće znatno teže i nikako ih ne smemo potceniti – istakao je Radulović.
Šumadinci su do ovog kola imali pet bodova prednosti nad najbližim pratiocima, ali su ostali mečevi odigrani u subotu, pa su se Novi Beograd i Crvena zvezda primakli na dva poena, uz utakmicu više.
– Ovaj meč nam je jako bitan u borbi za prvo mesto, jer nas do kraja ligaškog duela očekuje i gostovanje Crvenoj zvezdi i želimo da nastavimo u dobrom ritmu pred plej-of. Od početka sezone cilj nam je šampionska titula i sve ostalo bilo bi neuspeh, pogotovo sada, posle osvajanja Regionalne lige – zaključio je Radulović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar