Poraz na prolećnoj premijeri

Fudbaleri Radničkog 1923 poraženi su na startu prolećnog dela sezone u Mocart Bet Superligi Srbije od beogradskog Voždovca na stadionu “Čika Dača”, rezultatom 0:1 (0:1). Trenutak odluke dogodio se 31. minutu, kada je nakon duela napadača Voždovca Danila Teodorovića i desnog beka Kragujevčana Nikole Vlajkovića u kaznenom prostoru domaćeg tima sudija Danilo Nikolić dosudio kazneni udarac u korist beogradskog tima, koji je u pobedonosni pogodak pretvorio najbolji strelac “zmajeva” ove sezone Miloš Pantović.

Po izuzetno hladnom i vetrovitom vremenu fudbaleri Radničkog 1923 i Voždovca priuštili su ne preterano brojnoj i promrzloj publici na stadionu “Čika Dača” skromnu fudbalsku predstavu, u kojoj je domaćin bio bolji rival, ali su bodovi na kraju ipak završili na kontu gostiju iz Beograda, koji su slično kao i jesenas na svom Krovu maltene jedinu ozbiljniju situaciju na utakmici uspeli da pretvore u pobednički pogodak.

Izašli su Kragujevčani od prvog minuta visoko, praveći žestok pritisak na zadnju liniju Voždovca, koja je prve znake slabosti pokazala već u 4. minutu, kada je posle ne baš sigurne intervencije golmana Katića Vasilije Đurić došao u priliku da svoj debitantski nastup u dresu kragujevačkog kluba ukrasi pogotkom, ali ga je u tome sprečio Aleksa Matić, koji se isprečio na samoj gol liniji.

Samo dva minuta kasnije Damjan Krajišnik je lukavim pokušajem iz slobodnog udarca ponovo izmamio uzdahe kragujevačke publike. Usledila je najlepša akcija “crvenih” na današnjoj utakmici u 26. minutu. Kapiten Miloš Vidović je uposlio Nigerijca Činedua, on pronašao na ivici šesnaesterca Čolovića, koji je atraktivno petom pokušao da odloži loptu Milošu Vidoviću ispred koga je uspešno intervenisao jedan od defanzivaca Voždovca.

U momentima kada se očekivalo da će brana ispred gola Voždovca konačno popustiti, usledio je šok na suprotnoj strani terena. Obostrano povlačenje “devetke” Voždovca Danila Teodorovića i desnog beka Radničkog 1923 Nikole Vlajkovića u šesnaestercu Kragujevčana sudija Danilo Nikolić okarakterisao je kao prekršaj za najstrožu kaznu. Siguran sa jedanaest metara bio je najbolji strelac “zmajeva” Miloš Pantović, kome je ovo bio sedmi pogodak u sezoni.

Žaliće Šumadinci dugo za situacijom iz 70. minuta, kada su u vremenskom intervalu od svega pet sekundi dva puta pogađali stativu.

Drugo poluvreme donosi preslikan scenario iz prvog dela susreta. Ponovo su domaći kontrolisali igru i posed lopte, ali su teško dolazili do neke ozbiljnije situacije pred golom protivnika, koji se svim silama trudio da sačuva minimalno vođstvo.

Da stvari budu gore za Kragujevčane, sredinom drugog poluvremena se povredio jedan od najboljih pojedinaca u ekipi trenera Dejana Joksimovića na današnjoj utakmici, Damjan Krajišnik, koji je svoje mesto na terenu ustupio mladom Luki Zoriću.

Žaliće Šumadinci dugo za situacijom iz 70. minuta, kada su u vremenskom intervalu od svega pet sekundi dva puta pogađali stativu.

Sam finiš susreta obeležio je golman Voždovca Andreja Katić sa dve sjajne intervencije, najpre nakon snažnog udarca Luke Milunovića sa distance, a zatim i posle pokušaja Brazilca Evandra glavom u samom finišu susreta, što je ujedno bila i poslednja prilika za Kragujevčane da izbegnu poraz na prolećnoj premijeri.

Radnički 1923 je uprkos današnjem porazu zadržao osmu poziciju na tabeli sa 25 osvojenih bodova, dva više u odnosu na devetoplasiranu Kolubaru.

Ekipu trenera Dejana Joksimovića u narednom kolu očekuje gostovanje beogradskom Čukaričkom, a potom na “Čika Daču” dolazi ivanjički Javor Matis.

RADNIČKI 1923 – VOŽDOVAC 0:1 (0:1)

KRAGUJEVAC
Stadion: “Čika Dača”.
Gledalaca: 400.
Sudija: Danilo Nikolić (Lovćenac).
Pomoćnici: Dragan Peranović (Šajkaš), Nikola Antić (Niš).
Strelac: Pantović iz jedanaesterca u 31. minutu.
Žuti kartoni: Krajišnik, Vidosavljević, Mitrović, Evandro (Radnički 1923), Matić, Vujanović, Mijailović, Katić (Voždovac).

RADNIČKI 1923: Raičević, Vlajković, Pecelj, Ivanović, Mitrović, M. Vidović, Krajišnik (od 64. Zorić), Čolović, Vidosavljević, Đurić, (od 60. Evandro), Činedu (od 60. Milunović). Trener: Dejan Joksimović.

VOŽDOVAC: Katić, Mijailović, Daničić, Đorđević, Damjanović, Matić, Ajdinović (od 75. Medić), Nešković (od 75. Stoisavljević), Vujanović (od 64. Novevski), Teodorović (od 64. Kadrić), Pantović (od 84. Đuričić). Trener: Nikola Puača.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar