Kraljevo prejako za mladi tim Radničkog

U drugom kolu Prve ženske lige Srbije, košarkašice Radničkog su pretrpele poraz od favorizovane ekipe Kraljeva, rezultatom 49:95 (14:18, 11:29, 6:21, 18:27).
Samo su tokom prve četvrtine domaće igračice „pokazale zube“ protivniku, ali su Kraljevčanke vrlo brzo konoslidovale redove i taj deo igre rešile u svoju korist (14:18).

Tokom drugog perioda, Kraljevo u potpunosti preuzima kontrolu nad utakmicom. Jakom odbranom uspevaju da iznude dosta grešaka Kragujevčanki iz kojih, kontranapadima, dolaze do lakih poena i na poluvreme odlaze sa velikih +22 (25:47).
Gošće su i nakon velikog odmora držale visok ritam i bez obzira na ogromnu prednost, nisu popuštale u bilo kom segmentu igre. Igračice Radničkog nisu previše grešile tokom treće četvrtine, ali je šut bio veliki problem. Sa samo 6 postignutih poena i primljenih 21, prednost Kraljeva se popela na +37 (31:68) pred početak poslednjeg dela meča.

Nakon 5 minuta igre u poslednjoj deonici, gošće stvaraju čak 50 poena prednosti. Do kraja utakmice je viđena malo bolja igra Radničkog čime je delimično ublažen poraz.
Sve igračice Kraljeva su se upisale u listu strelaca. Čak 9 igračica je imalo dvocifreni učinak u indeksnim poenima. Tara Biočnin je ostvarila double-double učinak sa 12 poena i 12 skokova. Andrea Easley je takođe postigla 12 poena i pridodala po 3 skoka i asistencije svom učinku.

U ekipi Radničkog je jedino Andrijana Vuković odigrala dobar meč. Postigla je 24 poena (4 asistencije, 3 skoka, 3 ukradene lopte) uz ukupan indeks korisnosti 23.

U narednom kolu, Crvene dame gostuju ekipi Art basketa, u subotu 22. oktobra.

Post Author: Milan

Ostavi komentar