NS : Vunene čarape i ljubav prema Velikom štrumpfu

Povodom odlaganja početka grejne sezone u Kragujevcu, saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti, oglasio se Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu :

Inicijativa o pomeranju početka grejne sezone je još jedna u nizu „ideja stoleća“, pristigla ovih dana od vlasti iz Beograda i to samo nekoliko dana od „slavodobitne“ izjave velikog vođe da su rezerve gasa na istorijskom maksimumu i višemesečnog zaklinjanja da će energenata biti dovoljno za celu zimu. Opet, daleko od toga da je naš „vrli“ vođa po prvi put u „svađi“ sa istinom, pa i sve što izgovori treba uzeti sa vekim dozom rezerve.
Za svakog slobodno mislećeg čoveka, pomeranje početka grejne sezone do 1. novembra je, u najmanju ruku, tragikomično, ali ne i za kragujevačke gradske čelnike, koji, inače poltronskog načina razmišljanja i bez ikakve samoinicijative, mogu samo da aminuju i podrže ono što im se naloži.
Suludo deluje razlog za ovakvu Odluku, a to je toplo vreme u ovom periodu, iako noću, koju naši sugrađani dočekuju hladnih stanova i radijatora, temperature ovih dana padaju do 5 stepeni iznad nule, što je ipak daleko niže od temperatura takozvanog miholjskog leta.
Naravno, njima nije bitno ni zdravlje naših starijih sugrađana, koji ovo vreme teže podnose, a ne brinu se ni za naše najmlađe, pošto su i vrtići i škole takođe u gradskom sistemu grejanja.
Takođe, niko se od nadležnih u gradskoj vlasti ne brine koliko više će biti potrošeno električne struje za dogrevanje hladnih stanova, iako su ima puna usta o štednji iste.
Ovom prilikom pozivamo Energetiku i gradsku vlast da izađu građanima u susret i omoguće grejanje u manjem obimu, bar da bi se radijatori koliko – toliko ugrejali, i tako olakšaju najugroženijim građanima da prebrode period do 1. novembra.
Takođe, podsećamo građane, koji plaćaju grejanje u toku cele godine, da, po Zakonu o zaštiti potrošača, imaju svako pravo da traže umanjenje računa za period za koji grejanje neće imati. Na taj način će, makar delimično, povratiti ono što im je bespravno oduzeto.
Na kraju, pitamo gradske vlasti na koji način će se način građani grada Kragujevca grejati u ovom periodu?
Svesni smo da će vas, gospodo, verovatno grejati bezuslovna ljubav prema Velikom štrumpfu, nama ostalima ostaju vunene čarape i prsluci, kao poslednje pribežište.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar