Dr Miroslav Stojanović DŽiga, kandidat za Gradonačelnika grupe građana Za Kragujevac- ZNAMO SE! u razgovoru sa meštanima MZ Desimirovac

Dr Miroslav Stojanović DŽiga, kandidat za Gradonačelnika grupe građana Za Kragujevac- ZNAMO SE! u razgovoru sa meštanima MZ Desimirovac predstavio je deo programa koji se tiče razvoja mesnih zajednica i agrarnog budžeta.

Izvršićemo finansijsku decentralizaciju na nivou grada i to na način da gradske, prigradske i seoske mesne zajednice samostalno raspolažu sa 50% ubranog prihoda sa svoje teritorije. Građani će uz pomoć saveta mesnih zajednica, putem javnog izjašnjavanja sami odlučivati o prioritetima trošenja sredstava na nivou svoje mesne zajednice.
Za razvoj poljoprivrede na teritoriji grada neophodno je formirati agrarni budžet u visini od 1 do 1,5% Gradskog budžeta, što nominalno iznosi između 100 i 150 miliona dinara u odnosu na aktuelni budžet. Grad Kragujevac mora formirati konsalting kuću sa ciljem operativne izrade projekata, biznis planova koja bi olakšala preduzetnicima, privrednicima i poljoprivrednicima apliciranje za sve vrste bezpovratnih sredstava kod pristupnih fondova.

Post Author: Milan

Ostavi komentar