Veče turskog filma u Domu omladine u oviru Kinoteke utorkom

Večeras od 20 časova, u okviru Kinoteke utorkom u Domu omladine, biće održano veče turskog filma, uz projekciju ostvarenja „Bilo jednom u Anadoliji“.
Ovaj film turskog redatelja Nurija Bilgea Cejlana, snimljen 2011. godine, zasnovan je na istinitom slučaju potrage za mrtvim telom, u kojoj je sudelovao jedan od Cejlanovih koscenarista. Realizovan u tursko-bosanskoj koprodukciji, film svojim „Bilo jednom“ naslovom sugeriše kako ćemo imati posla sa nekom klasičnom sagom. Međutim, Cejlan i ovoga puta odustaje od klasične naracije i priča priču polako i u slikama, etnografski beležeći detalje života u turskoj provinciji. „Bilo jednom u Anadoliji“ doneo je Cejlanu po drugi put u karijeri veliku nagradu Kanskog žirija.
Radnja se događa u ruralnom delu Turske, u okolini grada Keskina. Grupa ljudi, među kojima su lokalni tužilac, policajac i doktor, predvodi potragu za žrtvom ubistva. Dva brata priznaju da su počinili zločin i otkrivaju da su zakopali leš na mestu koje se nalazi 30-40 km izvan grada.

Post Author: Milan

Ostavi komentar