„Tihi dečak“ u Pozorištu za decu

Sutra od 18 časova, u Pozorištu za decu Kragujevac biće odigrana predstava, „Tihi dečak“, koju su napisali Ana Duša i Tin Grabnar.

To je lutkarska predstava bez lutaka – to je ples prstiju i gluma tela, koji su zasnovani na principima takozvanog platform teatra, gde čovek na sceni može biti ujedno i glumac, i lutka, i scenski element, i rekvizit.

U velikoj kući, negde na selu, živi dečak. Njagova porodica ima četiri člana: pored tate i mame, tu je i dečakova petogodišnja sestrica Lejla. Otac, glava porodice, je lovac; u zaključanom ormanu na tavanu, daleko od dece, on čuva veliku lovačku pušku. Ponekad, dečak ide s tatom u lov, ali pušku ne sme ni da pipne – moći će da puca tek kad bude položio ispit za lovca. Jednoga dana, kad su deca ostala sama kod kuće, dečak je otkrio da su tavanska vrata otključana. Iako to nikako ne bi smeli, brat i sestra krenu u istraživanje tajnstvenog prostora. Među paucima, slepim miševima i starim novinama, njih dvoje nađu zabranjeno blago: ključ od ormara u kojem je otac krio pušku.

Dečak se zove Vuk i ovo je njegova priča.

Tekst: Ana Duša i Tin Grabnar
Režija: Tin Grabnar
Dramaturgija: Ana Duša
Muzika: Mitja Vrhovnik Smrekar
Kostim: Sara Smrajc Žnidarčič

Igraju:
Milomir Rakić
Ljubica Radomirović
Miloš Milovanović
Sanja Matejić

Post Author: Milan

Ostavi komentar