Predstava „Striptiz“ večeras u Teatru

Večeras na sceni Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu, od 20 časova, gostuje predstava „Striptiz”, Radoslava Milenkovića.
Autorski projekat Radoslava Milenkovića „Strptiz”, nastao je po motivima istoimene jednočinke Slavomira Mrožeka i tekstovima Franca Kafke i Viljema Šekspira.
„Striptiz“ je farsa koja o brutalnom razgolićavanju i duše i tela. Komedija o svevremenim temama slobode i tiranije, pobune i oportunizma, izbora između akcije i trpljenja, o apsurdnoj sudbini pojedinca i nemoći „običnog, malog čoveka” u autokratskom društvu, koje bez milosti gazi temeljne moralne i egzistencijalne građanske i ljudske slobode.
Dva sasvim obična građanina, neobjašnjivim sticajem okolnosti bivaju ubačeni u prostoriju kojoj ne znaju ni poreklo ni namenu. Njihovi različiti pogledi na svet dovode do sukoba oko toga treba li pokorno snositi takvu kafkijansku situaciju ili pobunom izboriti pravo da se izađe. Međutim, bez obzira na njihovo potpuno različito shvatanje pojma slobode, Ruka Vlasti tretira ih jednako i primorava ih i na telesni i na duševni striptiz.
U komadu igraju Miloš Samolov i Radoslav Milenković.

Post Author: Milan

Ostavi komentar