Otkazana predstava na Joakimfestu, glumci pozitivni na koronu

Predstava „Lutkina kuća“, Mađarskog pozorišta Kluž iz Rumunije, koja je trebalo da bude odigrana treće večeri „Joakimfesta“ u Kragujevcu, otkazana je zbog koronavirusa koji je potvrđen kod nekoliko članova ansambla, saopštili su organizatori festivala.

Predstavu Henrika Ibzena “Lutkina kuća” u izvođenju Mađarskog pozorišta Kluž iz Rumunije režirao je Botond Nađ.

Pored „Lutkine kuće“ na 15. Međunarodnom pozorišnom festivalu u zvaničnom programu nalazi se još pet predstava a do sada su odigrane dve predstave, “Gustav je kriv za sve” subotičkog pozorišta “Kostolanji Deže” za koju je koncept i režiju potpisao Kokan Mladenović i “Zašto je poludeo gospodin R” u režiji Boba Jelćića (Jugoslovensko dramsko pozorište, Beograd).

Festival se nastavlja danas predstavom “Ko je ubio Dženis Džoplin” Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, a do kraja festivala biće izvedene predstave “Filokretova rana” po komadu Hajnera Milera i u režiji Borisa Krasteva (Pozorišna laboratorija “Sfumato”, Sofija) i Orvelova “Životinjska farma”, koju je režirao Ljupčo Georgievski (Narodno pozorište “Anton Panov”, Strumica).

Na Festivalu će biti dodeljene dve nagrade, Gran pri “Joakim Vujić” za najbolju predstavu u celini i Specijalna nagrada Grada Kragujevca, a o nagradama će odlučivati međunarodni žiri u sastavu Andrej Mažeri – pozorišni reditelj (Rumunija), Drivanka Apostolova Baskar – programski producent, vizuelni dramaturg i vanredni profesor (Makedonija) i Nikola Milojević – glumac (Srbija).

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar