OKTOX : Kragujevački simfonijski orkestar u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji

U subotu 14. oktobra, u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji, sa početkom u 20.00 časova biće organizovan koncert Kragujevačkog simfonijskog orkestra sa solistima.
Kragujevački simfonijski orkestar jedan je od najznačajnijih umetničkih projekata pokrenutih u Kragujevcu. Izvođački sastav orkestra čine profesori, saradnici i studenti FILUM-a, članovi gradskog kamernog orkestra Šlezinger, profesori Muzičke škole „dr Miloje Milojević“, a po potrebi, i izvođači iz ostalih gradova regiona.

Program koji izvode su originalne kompozicije pisane za ovaj koncert, povodom 70 godina od osnivanja Spomen–parka „Kragujevački oktobar“. Autori su dva eminentna kompozitora: Predrag Radisavljević: Pupoljci i latice za simfonijski orkestar i Tatjana Milošević: Trostruki koncert Sempiternum za harmoniku, violinu i violončelo. Solisti na koncertu su: Nikola Peković, harmonika, Una Stanić, violina, Filip Tomić, violončelo. Dirigent Nemanja Mitrašević.

Koncert će biti izveden u Beogradu, na Kolarčevoj zadužbini, u petak 13. oktobra, sa ciljem promocije manifestacije „OKTOH“ u Beogradu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar