Mladen Knežević na čelu Knjaževsko srpskog teatra

Na čelu najstarijeg pozorišta u Srbiji južno od Save i Dunava, Knjaževsko srpskog teatra (KST) u Kragujevcu, ponovo je glumac. Danas je dužnost prvog čoveka ove ustanove kulture, od prethodnog direktora i kolege glumca Miloša Krstovića, preuzeo Mladen Knežević. 

Knežević, koji je od 2014. godine deo glumačkog ansambla Knjaževsko srpskog teatra, izabran je za novog direktora na poslednjoj sednici Skupštine grada Kragujevca.

U saopštenju KST-a navodi se da je prethodnom direktoru istekao četvorogodišnji mandat, te da se za tu funkciju nije ponovo kandidovao “iz porodičnih i ličnih razloga”.

Mladen Knežević (42) glumačku karijeru započeo je u kragujevačkom Pozorištu za decu, a diplomirao je na Akademiji lepih umetnosti 2005. godine u klasi Petra Zeca.  Ostvario je zapažene uloge na kragujevačkoj pozorišnoj sceni, kao i u serijama novije domaće produkcije.

Kragujevačko pozorište osnovao je Joakim Vujić 1835. godine, a na mestu upravnika i direktora, između ostalih, svojevremen su bili i doajen srpskog glumišta Mirko Babić, dok je umetnički direktor bio i poznati pozorišni reditelj i bivši ministar kulture Nebojša Bradić.

Piše : Aleksandra Petrović, Nova.rs

Foto : KST

Post Author: Milan

Ostavi komentar