Internacionalni JazzFest po 25. put u Kragujevcu

  1. Internacionalni JazzFest Kragujevac
  2. jun od 20h, Zastavina bašta

Internacionalni JazzFest se ove godine održava po 25. put u Kragujevcu. Festival već 25 godina predstavlja džez muziku Kragujevčanima i  za četvrt veka koliko postoji, uspeo je da na lokalnu scenu dovede neke od najkvalitetnijih muzičara džez scene iz zemlje i inostranstva.

  1. juna na Svetski dan muzike predstavljamo Lenu Kovačević i Milan Petrović Quartet.

Festival će biti svečano otvoren od 20.00 časova nastupom Lene Kovačević sa bendom, nakon čijeg koncerta nastupa Milan Petrović Quartet.

20h   Lena Kovačević  – pevačica i kompozitorka, dama koja zauzima posebno mesto na našoj muzičkoj sceni. Poznata po izuzetnim interpretacijama u džez maniru, sa svojim bendom izvešće dobro poznate melodije sa prethodno objavljenih albuma.
21h   Milan Petrović Quartet – jedan od najaktivnijih džez bendova na domaćoj sceni, njihov muzički izraz obuhvata instrumentalni fank, džez, bluz, sa elementima popularne muzike, uz autorske teme, ali i svetski poznate melodije u specifičnim aranžmanima.

Nakon završetka koncertnog programa, publika će imati prilike da uživa na džem sešn svirci, neformalnom delu programa gde će se muzičari predstaviti u nešto drugačijem svetlu.

Jubilarno izdanje festivala ponudiće Kragujevčanima više kvalitetnih koncerata i programa i doneti džez zvuk tokom cele godine. Sa džezom smo počeli u martu kada je nastupio izuzetni pijanista Matija Dedić, festival će svoj program nastaviti da realizuje i u mesecu septembru kada nas očekuju gosti iz inostranstva – bendovi „Friedrich“ iz Austrije i „She’Koyokh“ iz Engleske, kao i još puno dobrog džeza.

Ulaznice za Festival možete nabaviti online putem  www.tickets.rs  ili na prodajnim mestima servisa Tickets, cena ulaznice za 21. jun je 1500 dinara.

XXV Internacionalni džez festival u Kragujevcu organizuje „Art Kvart“ uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Grada Kragujevca, Big Fashion centra i  Austrijskog kulturnog foruma Beograd.

Post Author: Milan

1 thought on “Internacionalni JazzFest po 25. put u Kragujevcu

Ostavi komentar