Festival muzičkog filma organizuje se u Kragujevcu 22. i 23. juna.

Kragujevac u dobrom ritmu

Naš grad je ove godine bogatiji za još jedan Festival. U pitanju je Festival muzičkog filma – FMF, a organizatori Kult u saradnji sa udruženjem Forma, ističu da je ideja da se sugrađanima ponudi kvalitetan kulturno-zabavni sadržaj, kome ne nedostaje ni edukativna konotacija.

,,Počinjemo letnju sezonu u gradu dobrim rokenrolom, filmovima i svirkama. Želimo da se sugrađani podsete nekih dobrih starih vremena, ali i da se omladina upozna sa najboljim što je naša muzička scena iznedrila. FMF je na neki način dobar uvod u Arsenal Fest, svakako najveći rok događaj koji imamo“, poručuju organizatori.

Naši sugrađani će biti u prilici da pogledaju dokumentarne filmove o legendarnim izvođačima rok muzike sa naših prostora, da razgovaraju sa rediteljima filmova i gostima, akterima istih, koji su prijatelji i saradnici velikana, ali i svedoci jedne epohe. Obe večeri Festivala završavaju se svirkom kragujevačkog benda „Vesele 80.“, koji će izvoditi numere Vlade Divljana, Idola, Električnog orgazma, Haustora, Šarla Akrobate, Azre, Ekv-a i grupe Film.

Program Festivala⬇

22.jun u 21h

Film ,,Nebeska tema“ o Vladi Divljanu, Mladen Matičević

Gosti- reditelj filma Mladen Matičević i pijanista Aleksandar Šandorov

Svirka – „Vesele 80.“

 

23.jun u 21h

Film ,,Novi talas – 40 godina posle“, Nikola Knežević i Olga Kepčija

Gosti- rediteljka filma Olga Kepčija i basista Zdenko Kolar

Svirka benda ,,Vesele 80.“

 

Festival muzičkog filma u Kragujevcu traje od 22-23.juna na Đačkom trgu i zvanično je podržan od Ministarstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije i Skupštine grada Kragujevca.

Ulaz slobodan!

Dobrodošli!

Post Author: Milan

Ostavi komentar