Branka Petrić dobitnica Statuete Joakim Vujić

Statueta Joakim Vujić koja se dodeljuje za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji ove godine pripala je glumici Branki Petrić. Odluku o dodeli jednog od najznačajnijih priznanja u oblasti pozorišne umetnosti u našoj zemlji doneo je žiri u sastavu: Mladen Knežević, direktor Knjaževsko-srpskog teatra, Miloš Latinović, direktor Bitef teatra, Jelena Stojanović Patrnogić, direktorka Pozorišta za decu i glumci Knjaževsko-srpskog teatra Ana Todorović i Nikola Milojević.

Glumica Knjaževsko-srpskog teatra Vladanka Pavlović dobitnica je Prstena sa likom Joakima Vujića. Ovu nagradu žiri dodeljuje za izuzetan doprinos razvoju kragujevačkog pozorišta i afirmaciji njegovog ugleda u zemlji i inostranstvu. Vladanka je duže od 45 godina verna kragujevačkom teatru, odigrala preko sedamdeset uloga. Svojim profesionalnim dometima, ali i zdravim odnosom prema predstavi kao kolektivnom činu, doprinela je mnogim uspesima našeg pozorišta u proteklih nekoliko decenija, navedeno je u obrazloženju žirija.

Za izuzetnu posvećenost poslu i postignute umetničke rezultate u protekloj kalendarskoj godini godišnje nagrade Knjaževsko-srpskog teatra dodeljuju se glumcima Nikoli Milojeviću i Čedomiru Štajnu.

Godišnje nagrade Teatra za izuzetnu posvećenost poslu i postignute rezultate u protekloj godini dodeljuju se i pozorišnom producentu Voji Lučiću i pozorišnom ekonomu Snežani Ristić.

Statueta Joakim Vujić, Prsten sa likom Joakima Vujića i godišnje nagrade Teatra biće svečano uručene na Sretenje, 15. februara, kada Knjaževsko-srpski teatar obeležava 187 godina od svog osnivanja. Od 20 sati na sceni kragujvečkog pozorišta biće izvedena predstava Vrapčić po tekstu Nataše Ilić u režiji Miloša Jagodića.

Post Author: Milan

Ostavi komentar