Uručeni sertifikati polaznicima kursa turskog jezika

U Svečanom salonu Gradske uprave Dinser Šahin direktor Instituta Junus Emre i Stefan Jovanović pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom, uručili su sertifikate polaznicima koji su uspešno završili kurs turskog jezika.

Veliko nam je zadovoljstvo što smo danas sa vama i što smo realizovali taj kurs preko leta koji ste vi uspešno završili, kazao je Dinser Šahin dirketor Instituta Junus Emre čestitajući polaznicima. Drago nam je da smo tu i da smo vam pružili jednu ovakvu mogućnost. Nadam se da će vam jezik koji ste počeli da učite nekada i negde koristiti, budući da su odnosi naše dve zemlje u ovom periodu na najvišem mogućem nivou, naročito u oblastima ekonomije, turizma i obrazovanja. Biće nam zadovoljstvo ukoliko se ukaže mogućnost da nastavimo u Kragujevcu kurseve u formi neposredne nastave. Pored toga, uvek postoji mogućnost da koristite sajt Insitituta Junus Emre, gde možete besplatno da nastavite učenje turskog jezika, koji je koncipiran po nivoima.

Besplatno učenje turskog jezika organizovali su grad Kragujevac i Kancelarija za mlade u saradnji sa Institutom Junus Emre pri Ambasadi Turske u Beogradu, a program osnovne konverzacije je realizovan u Gradskoj upravi. Sertifikate je dobilo 16 polaznika.

Prema rečima Stefana Jovanovića pomoćnika gradonačelnika, naš cilj je da unapredimo znanje mladih ljudi. Turski jezik je značajan za mlade, za njihovo eventualno zaposlenje, a svakako bogati i njihov CV za još jedan strani jezik. Znanja nikad dovoljno. Kurs je trajao dva meseca odnosno 12 nedelja, tako da smo odradili jedan dobar posao, koji će nadam se biti nastavljen i u narednim godinama. Zahvaljujući se Instititutu Junus Emre i Kancelariji za mlade, koja ima odlične odnose sa Institutom, Jovanović je izrazio nadu da će biti još aktivnosti na poslovima unapređenja saradnje između grada Kragujevca i Insitituta.

Post Author: Milan

Ostavi komentar