Uručene nagrade konkursa „Budi drug – spreči nasilje“

Uručene su nagrade učenicima kragujevačkih škola, autorima najboljih radova konkursa „Budi drug – spreči nasilje“, koji je deo istoimenog programa Centra za moderno društvo i kragujevačkih osnovnih škola.

U prostorijama škole „Dragiša Luković Španac“ u prisustvu člana Gradskog veća, prof. dr Manojlovića, nagrade autorima najboljih radova uručila je Neda Stojanović, menadžer projekta. Prva nagrada, tablet računar i tri karte za bioskop, pripala je Lazaru Iliću, učeniku osmog razreda škole “ Dragiša Luković Španac“, drugo mesto osvojila je Nađa Ilić, učenica petog razreda škole „Dragiša Mihailović“ a treće mesto Milošu Petroviću, učeniku petog razreda škole „21. oktobar“.Specijalnu nagradu dobili su osnovne škole u Donjoj Sabanti.

Cilj programa ”Budi drug – spreči nasilje” je podizanje nivoa svesti učenika osnovnih škola o pojavi vršnjačkog nasilja, da se deca ohrabre da govore o tome i prijave ukoliko su žrtve bilo kojeg oblika. Prema istraživanjima, nasilja ima i u osnovnim školama, a podaci kažu da svako četvrto dete je izloženo nekom vidu nasilja – fizičkom, socijalnom, seksualnom ili psihičkom kao najtežem obliku

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar