U kalendaru sajmova nalaze se 22 manifestacije, a to nije konačan broj poručuju iz Šumadija sajma

Rezultati poslovanja u prvom kvartalu i broj održanih manifestacija nedvosmisleno pokazuju da će ova godina za Šumadija sajam biti najuspešnija od osnivanja tog privrednog društva. U kalendaru sajmova nalaze se 22 manifestacije, a to nije konačan broj poručuju iz Šumadija sajma, jer se za nekoliko događaja trenutno nalaze u pregovorima.

Razlog za optimizam leži i u činjenici da je u januaru, posle osam godina pauze, uspešno organizovan Sajam sporta, dok je februar obeležio Sajam venčanja – branše koja je najviše pogođena dvogodišnjom pandemijom koronavirusa. Svakako ne treba izostaviti ni Sajam građevinarstva i Sajam obrazovanja i zapošljavanja, kao i manifestacije realizovane u februaru i martu.

Da je Šumadija sajam mesto pravih poslovnih susreta, govori i uvođenje većeg broja novih događaja, ali i nova poslovna partnerstva. Reč je o saradnji sa Ministarstvom finansija – Uprava carine, ali i organizaciji događaja koji do sada nisu bili tipični, kao što su koncerti i slična dešavanja. Ako sve to uzmemo u obzir i dodamo da društvo nema dugoročnih obaveza, da sve svoje kratkoročne obaveze servisira na vreme, ne postoji bojazan da ova godina ne bude najuspešnija od osnivanja privrednog društva, kazao je direktor Aleksandar Lazović.

To nam daje mogućnost da razmišljamo o jednom investicionom ciklusu, a priliku vidimo na prostoru ispred Šumadija sajma. Zbog toga je u planu postavljanje ograde i asfaltiranje tog prostora, istakao je Lazović, što će omogućiti da budemo tržišno ineteresantniji i primamljiviji za sve koji vide priliku da organizuju neki događaj na otvorenom, kao što su recimo koncerti u letnjem periodu.

Sa željom i ambicijom daljeg razvoja, menadžment Šumadija sajma je prepoznao interes u novim poslovnim partnerstvima, koji uz organizaciju brojnih događaja , sajmu pružaju finansijsku stabilnost i sigurnost u poslovanju.Ulaskom u partnerstvo sa Upravom carine, kao i kompletan prateći sadržaj koji ovakav vid partnerstva donosi, sajmu pružaju stabilan izvor prihoda od izdavanja spoljašnjeg prostora na dnevnom nivou , tako da su stabilnost i sigurnost neizostavni u trenutnom i budućem poslovanju.

Post Author: Milan

Ostavi komentar