Studentima FILUM-a PMF-a uručene potvrde o obavljenoj stručnoj praksi

Za studente FILUM-a PMF-a koji su u aprilu i maju prošle školske godine pripremali osmake za polaganje male mature, Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom i Marija Đoković iz Kancelarije za mlade grada Kragujevca organizovali su prijem u zgradi Gradske uprave. Prijemu su prisustvovali mentori studenata Aleksandar Milenković, docent na PMF-u i Aleksandra Matić sa Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu i tom prilikom uručene su potvrde o obavljenoj stručnoj praksi.

Održavanje pripremne nastave za polaganje male mature je zapravo dokaz o dobroj i kontinuiranoj saradnji grada Kragujevca i visokoškolskih ustanova. Prošle godine 43 studenta učestvovalo je u ovom programu i danas smo im uručili potvrde o tome. Takvo iskustvo će im pomoći prilikom zapošljavanja, kazao je Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom. On je istakao da je grad Kragujevac u saradnji sa SPD Radnički i Knjaževsko-srpskim teatrom obezbedio besplatne termine tokom februara i marta za zatvoreni bazen kao i besplatne karte za pozorišne predstave.

Zahvaljujući saradnji Prirodno –matematičkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu i Kancelarije za mlade grada Kragujevca učenici osnovnih škola imalu su besplatnu nastavu za polaganje male mature, rekao je Aleksandar Milenković, docent na PMF koji je rukovodio radom 15 studenata u kreiranju i realizaciji pripremne nastave. Za studenate to je značilo usavršavanje i sticanje kompetencija za rad u nastavi, a mali maturanti jer su mogli da provere i upotpune svoja znanja.

Prema rečima AAleksandre Matić sa Filološko-umetničkog fakulteta, studenti četvrtu godinu za redom učestvuju u pripremi osmaka za polaganje prijemnog ispita srpskog jezika i književnosti. Sedam studenata sa osnovnih i master studija predavanja su održavali uživo u učionicama i tokom dva meseca, u praktičnom radu primenjivali su ono što su učili tokom studija, a mali maturanti su dobili podršku u pripremama za nove zadatke i obaveze.

Post Author: Milan

Ostavi komentar