Sportska oprema za Osnovnu školu Svetozar Marković

U sklopu aktivnosti unapređenja uslova za sveobuhvatno i kvalitetnije obavljanje nastave fizičkih aktivnosti i razvoja školskog sporta u kragujevačkim osnovnim školama, danas je član Gradskog veća za sport Predrag Stevović, uručio opremu OŠ „Svetozar Marković“.

Ovo je treća škola koju je grad Kragujevac pomogao nabavkom nove sportske opreme, jer cilj nam je da stavimo akcenat na razvoj školskog sporta, što činimo i obnavljajući sportske hale u školama. U ovoj godini završili smo četiri sale, a dobra vest je da ćemo do kraja godine uraditi i petu, rekao je Stevović.

Svojim punim kapacitetima nastavićemo da radimo na podizanju i školskog i amaterskog sporta i na taj način podstaknemo decu da se bave sportom i fizičkim aktivnostima. Za dečije odrastanje najvažniji je sport, kroz koji se socijalizuju, vraćaju lopti, druženju i igri. Na ovaj način želimo da animiramo i nastavnike fizičke aktivnosti, koji već predano rade, da rade bolje i više sa njima i tako dobijemo nove šampione koji će sutra da predstavljaju naš grad i državu. Svako ulaganje grada Kragujevca u decu i sport, mnogostruko se vraća i Gradu a doprinosi i boljem zdravlju naše dece. Veliku podršku u obnavljanju sportske infrastrukture i zanavljanju sportske opreme imamo i od gradonačelnika Nikole Dašića, tako da ćemo na ovim aktivnostima, nastaviti intenzivno da radimo i dalje, kazao je Stevović i najavio da je sledeća osnovna škola koja dobija sportsku opremu OŠ „Dragiša Mihailović“.

Post Author: Milan

Ostavi komentar