Saniran put u Velikm Pčelicama

Posle 20 godina u Velikim Pčelicama, u zaseoku Jasenje, završen je deo urušenog puta, koji je meštanima ovog sela ali i Dulena pravio velike saobraćajno bezbednosne probleme, a zbog mogućeg oštećenja vozila bila je potrebna dodatna opreznost.

Kako put izgleda posle sanacije uverio se danas gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Asfaltiranjem puta u dužini od 405 metara za koje je utrošeno blizu 400 tona asfaltne mase, u koje je uloženo oko šest miliona dinara, rešili smo problem meštana Velikih Pčelica, po površini najvećeg sela na teritoriji grada Kragujevca. Za njegovu sanaciju bilo je potrebno malo više vremena, jer je bilo neophodno stabilizovati podlogu i rešiti problem koji je postojao 20-ak godina, kazao je gradonačelnik Dašić. Iskoristili smo priliku da razgovaramo i sa meštanima o tome šta bi mogao da bude naš sledeći potez, jer stremimo ka tome da se mašine JKP „Šumadija“ ne gase. U kontinuitetu se ide iz sela u selo, bez obzira na izborne cikluse. Jedino što moramo da uvažimo su vremenski uslovi, a sve ostalo je naša želja da se radi non stop, poručio je Dašić.

Da je ovo u poslednjih 20-ak godina bio jedan od gorućih problema meštana Velih Pčelica ali i Dulena, potvrdio je i Milutin Milanović, predsednik Saveta MZ Velike Pčelice. Sanacijom je selo dobilo pristojan put kojim prolaze i autobusi tri do četiri puta dnevno, kaže Milanović i podseća da su sanirane i udarne rupe na putu do Dulena, i da je u toku postavljanje ulične rasvete tamo gde je do sada nije bilo. Kao jedan od prioriteta u narednom periodu on navodi nasipanje puteva u pojedinim zaseocima.

Inače, Velike Pčelice prostire se na 4400 hektara kvadratnih kilometara i u njima živi oko 400 meštana. Gradonačelnik Dašić danas je u Velikim Pčelicama obišao i crkvu Svetog Velikomučenika Teodora Tirona, sagrađenu 1888. godine.

Post Author: Milan

Ostavi komentar