RPK Kragujevac : Održana radionica na temu bezbednosti dečjih igrališta

U prostorijama Privredne komore Srbije- Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga održana je radionica na temu bezbednosti dečjih igrališta. Predavač na ovom skupu bio je Zoran Bakić, predsednik Posebne radne grupe Sektora za kvalitet i bezbednost proizvoda Ministarstva privrede Republike Srbije.

Nakon uvodnih reči Anite Bujas, savetnika u Ministarstvu privrede, usledilo je predavanje Zorana Bakića. Glavna tema radionice bila je raščlanjavanje obaveza privrednih subjekata u delu Pravilnika koji se bavi ocenjivanjem usaglašenosti, sačinjavanjem i sadržajem Deklaracije o usaglašenosti, kao i ostale teme koje obrađuju vrstu seretifikata koju je prepoznao Pravilnik, šta je sertifikat o pregledu tipa, šta je sertifikat o usaglašenosti proizvoda, sličnosti i razlike između uvoznika, distributera i zastupnika kao i ostalim nedoumica u primeni zahteva propisa.

Radionici su prisustvovali proizvođači opreme i podloge za dečija igrališta, predstavnici republičke tržišne inspecije, jedinica lokalne samouprave, vrtića, škola, kao i odgovorna lica za održavanje dečjih igrališta.

Post Author: Milan

Ostavi komentar