Radionica o digitalnoj ekonomiji poziv mladima za obuku o preduzetništvu

U okviru projekta Digitalna ekonomija za održiv i otporan ekonomski razvoj Asocijacije za afirmaciju kulture iz Beograda, u Biznis – inovacionom centru posredstvom Kancelarije za mlade grada Kragujevca održana je radionica na temu digitalne ekonomije. Projektom je predviđena šestomesečna besplatna Akademija omladinskog preduzetništva, namenjena mladima od 18 do 35 godina. Radioci u BIC- u u ime grada prisustvovao je Stefan Jovanović, pomoćnik grdadonačelnika za omladinu I saradnju sa Univerzitetom.

Kancelarija za mlade u saradnji sa Asocijacijom za afirmaciju kulture iz Beograda i BIC-om organizovala je radionicu o digitalnoj ekonomiji za mlade preduzetnike u okviru projekta Digitalna ekonomija za održiv i otporan ekonomski razvoj. Pored Kragujevca asocijacija iz Beograda, prvu radionicu održaće još u Čačku, Nišu, Novom Sadu, a šestomesečna besplatna obuka Akademija omladinskog preduzetništva počeće početkom februara. Radionica jena neki način uvod u to šta je sve tema digitalne ekonomije jer se danas ceo proizvodni proces trgovina dobara i usluga realizuje na digitalnom nivou gde se koriste informacione tehnologije, što olakšava i unapređuje put poslovanja, a mladima su veoma bliske, kazao je Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika. Siguran sam da su ovakva predavanje za mlade vrlo inspirativna i da će biti budući polaznici Akademije steći nova korisna iskustva.

Od predavanja i radionice polaznici očekuju nova iskustva, znanja ili čak ideju za biznis čime će sebi obezbediti sigurnu budućnost i način zarade. Istovremeno, kaže jedan od polaznika, na ovakvim radionicama upoznajemo interesantne mlade ljude i razmenjujemo iskustva i znanja što nam je takođe od koristi.

U okviru projekta Digitalna ekonomija za održiv i otporan ekonomski razvoj održaćemo Akademiju za mlade preduzetnike koja će se ralizovati u tri segmenta i to edukativnog – biznis akcelerator, zatim master seminar na kojem će polaznici dodatno unaprediti svoja znanja i razmeniti iskustva. Predavači iz Srbije i iz zemalja u okruženju, poseban akcenat će staviti na javni nastup jer je javno predstavljanje poslovne ideje u okviru završnog panela, objašnjava Igor Kecman, projektni menadžer Asocijacije za afirmaciju culture. On kaže da je projekat i prilika da najbolje ideje obezbede sredstva za realizaciju. Radonice će se održavati još u Čačku, Nišu i Novom Sadu i završavaju se do kraja januara a akademija počinje početkom februara.

Post Author: Milan

Ostavi komentar