Radionica o budžetiranju predloženih aktivnosti u okviru LAP-a za Rome i Romkinje u Kragujevcu

Danas je otpočela dvodnevna radionica, četvrta po redu, vezana za ciklus planiranja Lokalnog akcionog plana za socijalnu inkluziju Roma i Romkinja u gradu Kragujevcu za period od 2022. do 2025.godine. Najvažnije teme kojima se ova radionica bavi su budžetiranje predloženih aktivnosti i određivanje prioritetnih aktivnosti koje će se realizovati u naredne tri godine.

Četvrta radionica je ujedno i poslednja u ovom ciklusu strateškog planiranja i jedna od najvažnijih jer se kroz ovu radionicu postavljaju bazne i ciljane vrednosti indikatora, znači ono što ćemo meriti i šta želimo da dostignemo, koji su nam ciljevi, koje će biti aktivnosti i preduzete mere i šta je to što ćemo konketno učiniti u osam oblasti koje su postavljene revidiranom nacionalnom strategijom. U izradi ovog dokumenta imamo mentorsku podršku GIZ-a i danas nam je u poseti finansijski ekspert u ovoj oblasti koga oni angažuju i koji nam pomaže kako bismo u budžetu pozicionirali i verifikovali izvore finansiranja – kazala je Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Izradu Lokalnog akcionog plana za socijalnu inkluziju Roma i Romkinja u gradu Kragujevcu za period od 2022 – 2025. godine podržao je Program nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji”.

Današnji dan je jako značajan zato što će članovi radne grupe reći koje će se to aktivnosti sprovoditi u naredne tri godine što iz budžetskih sredstava, što iz sredstava sa nacionalnog nivoa ili iz donatorskih sredstava, a mi, kao Nemačka razvojna saradnja i kao GIZ pružamo tehničku i stručnu podršku tokom čitavog ovog procesa – kaže Marina Babović, savetnica na programu „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“

Post Author: Milan

Ostavi komentar