Prijem za studente koji će stručnu praksu pohađati u gradskim upravama

Pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom Stefan Jovanović organizovao je prijem za studente koji će stručnu praksu pohađati u gradskim upravama u okviru programa pružanja podrške javne uprave visokoškolskim ustanovama u procesu obrazovanja. Prijemu je prisustvovao i prof. dr Vladimir Ranković, prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Kragujevcu.

Prema rečima Stefana Jovanovića, pomoćnika gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom, sa fakulteta Univerziteta u Kragujevcu prijavilo se 45 studenata, od kojih će 36 pohađati stručnu praksu u februaru i imaće ukupno 80 časova. Devet studenata Ekonomskog fakulteta će pohađati stručnu praksu tokom maja meseca tekuće godine.

Osnovni cilj pohađanja stručne prakse je da studenti svoja teorijska znanja nadograde praktičnim iskustvima i znanjima, što će im sasvim sigurno pomoći pri prvom zaposlenju. Ovaj program će se nastaviti i u narednim godinama, jer je svrsishodan i značajan za studente, zaključio je Jovanović.

Prof. dr Ranković je kazao da je veoma zadovoljan odzivom studenata i dodao da je naš Univerzitet u prethodnom periodu posetilo nekoliko delegacija inostranih kompanija sa ciljem da utvrde koji su naši kapaciteti u produkciji kadrova. Zajedničko za sve delegacije je da su bile zainteresovane za praktična znanja studenata, što nam jasno govori o značaju stručne prakse. Stručna praksa koja počinje u utorak realizuje se na osnovu Sporazuma između državnih i drugih organa, lokalnih samouprava i univerziteta u Srbiji.

Program stručne prakse u gradskim upravama se prvi put ove godine organizuje na inicijativu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Grad Kragujevac i Univerzitet u Kragujevcu su potpisnici Sporazuma o podršci javne uprave visokoškolskim ustanovama u procesu obrazovanja.

Post Author: Milan

Ostavi komentar