Poseta petočlanoj porodici Miletić

Kragujevačku porodicu Miletić koja je prinovu, trojke Bogdana, Nikolu i Nikolinu, dobila početkom prošle godine, a čija je majka Jasmina, po osnovu rođenja dece dobila subvencije države za kupovinu prve  nekretnine, posetili su predsednik Privremenog organa grada Kragujevca Nikola Dašić, rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nenad Filipović i direktor UKC prof. dr Slobodan Milisavljević. Marko i Jasmina sa mališanima dočekali su goste u novom stanu u ulici Save Nemanjića. Jasmina je jedna od vlasnica novih nekretnina koja je dobila najveći iznos subvencije, 20 hiljada evra.

Razlog posete mladoj porodici Miletić koja je dobila subvencije od države za kupovinu nekretnine jeste upravo to da bismo se uverili kako žive i dokle su stigli sa opremanjem svog novog životnog prostora. U susret praznicima za mališane smo doneli simbolične poklone. Drago nam je da možemo da pomognemo mladoj porodici. Važno je da se rađa što više dece jer Kragujevac je grad koji otvara mnoge mogućnosti novim generacijama, kazao je prof. dr Nenad Filipović, rektor Univerziteta u Kragujevcu.

Pravo na subvenciju države za kupovinu prvog stana preko Ministarstva za brigu o porodici i demografiju Republike Srbije, od januara 2022. godine, od kada se ova mera primenjuje, ostvarilo je preko 500 porodica iz Srbije od kojih 20 iz Kragujevca.

Oko 16 porodica je dobilo konačnu isplatu a naravno i ostalima će biti isplaćeno. Posebno mi je zadovoljstvo što se radi o mladim porodicama sa većim brojem dece. Ovde imamo Bogdana, Nikolu i Nikolinu. Sa srećnim roditeljima razmenimo par reči, vidimo da se snalaze oko svih obaveza, postižu sve i idu dalje, jer znaju da nisu sami, kazao je predsednik Privremenog organa Nikola Dašić. Ono što treba i državi i gradu je što više ovakvih porodica, hrabrih i spremnih, a čini mi se da je taj trend većeg broja dece u porodicama sve zastupljeniji. Kao otac tri ćerke presrećan sam kad vidim porodice sa troje i više dece, poručio je Dašić.

Post Author: Milan

Ostavi komentar