Pomoćnik gradonačelnika Kovačević posetio opštinu Foča

Pomoćnik gradonačelnika za međunarodnu saradnju Boris Kovačević, sastao se u Republici Srpskoj sa načelnikom opštine Foča, Milanom Vukadinovićem i tom prilikom razgovarao o budućoj saradnji gradova prijatelja u oblastima kulture, turizma, sporta, ali i privrede i preduzetništva.

Radni sastanak sa predstavnicima opštine Foča organizovan je u sklopu odlaska Kragujevačkog vaterpolo kluba Radnički na turnir Regionalne vaterpolo lige, koji će biti održan u Splitu.

Putovanje vaterpolo tima Radnički, šampiona iz Kragujevca, na turnir Regionalne vaterpolo lige u Splitu iskoristili smo da posetimo i druge gradove prijatelje s kojima imamo razvijenu saradnju, a među njima je i opština Foča, kazao je Kovačević. U okviru manifestacije Dani Republike Srpske, delegacija opštine Foča, nedavno je posetila Kragujevac i tom prilikom su definisane oblasti u kojima postoji prostor za saradnju dva grada prijatelja. Na sastanku u Foči, kazao je Kovačević, konkretizovali smo naše planove i aktivnosti o kojima smo u Kragujevcu razgovarali. Pored saradnje u oblastima kulture, sporta i unapređenja zaštite životne sredine, jedna od tema bila je i turizam, jer će Foča u narednom periodu, imajući u vidu prirodna bogatstva kraja kojim je okružena, pokrenuti niz privrednih aktivnosti.

Još jedna od značajnih tema bila je povezivanje privrednika gradova prijatelja, tako da je na sastanku dogovorena poseta delegacije Foče Kragujevcu, koju će predvoditi načelnik opštine Milan Vukadinović, najavio je Kovačević.

Post Author: Milan

Ostavi komentar