Održana sednica Tima za borbu protiv trgovine ljudima

Tim za borbu protiv trgovine ljudima održao je sednicu na kojoj su definisane aktivnosti koje će biti pretočene u operativni plan za 2023. godinu. Sednici je prethodilo onlajn predavanje na temu prevencije trgovine ljudima, koje je u okviru Projekta “Mobilizacija i razvoj romske zajednice – korak napred”, organizovala Ekumenska humanitarna organizacija sa predavačima iz nevladine organizacije „Astra“ iz Beograda, čiji je rad posvećen iskorenjivanju svih oblika trgovine ljudima.

Aktivnosti na prevenciji trgovine ljudima se zasnivaju na povezanoj intersektorskoj saradnji i predstavnici svih sistema su uključeni u rad ovog Tima, istakla je dr. Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Među njima su: Odeljenje za ljudska i manjinska prava, prevenciju trgovine ljudima i rodnu ravnopravnost, Centar za socijalni rad, Policijska uprava, Inspektorat za rad, Mobilni tim za inkluziju Roma, Kancelarija za romska pitanja, Povereništvo za interno raseljena i izbegla lica, kao i sistemi pravosuđa, zdravstvene i socijalne zaštite. S obzirom na to da na nacionalnom nivou još uvek nisu usvojeni novi strateški dokumenti i da nije konstituisan koordinator za trgovinu ljudima, naša ideja je da se pripremimo za predstojeće aktivnosti i da usvojimo operativni plan rada Tima za borbu protiv trgovine ljudima, kazala je dr Damnjanović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar