Info dan za mlade koji žele da postanu preduzetnici

U okviru prve faze projekta „Možeš i ti postati mladi preduzetnik grada Kragujevca“ koji finansira Ministarstvo omladine i sporta RS, a u partnerstvu sa Univerzitetom i Biznis inovacionom centrom, realizuju grad Kragujevac i Kancelarija za mlade, polaznicima obuka danas su predstavljeni dinamika održavanja modula poslovnih simulacija i prenosivih veština kao i kriterijumi za ocenjivanje poslovnih ideja.

U ime grada Kragujevca, polaznike obuka pozdravio je Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom i tom prilikom izrazio uverenje da će im znanje i veštine koje steknu pomoći da ostvare poslovne planove. Svojim inovativnim idejama, predstavljate grupu ljudi koja je spremna da se odupre starom sistemu, započne nešto novo i razvije posao, poručio je Jovanović i poželeo im da iz ovog programa izađu zadovoljni, puni znanja i dobijenih sredstava a pokrenutim poslom budu predstavnici neke od uspešnih firmi u Kragujevcu.

Obukama su predviđena dva modula u oblasti poslovne simulacije koje će držati predstavnici BIC-a, a u prenosive veštine uputiće ih predstavnici Univerziteta. Pisanje radne biografije, motivacionog pisma, zatim upravljanje vremenom, poslovna komunikacija, efektivno liderstvo i poslovna etika, teme su, sa kojima će se budući mladi preduzetnici upoznati tokom odvijanja prve faze Programa podrške za unapređenje zapošljavanja i zapošljivosti mladih od 19 do 30 godina.

Nakon završenih obuka kandidati će prezentovati svoje ideje na javnoj prezentaciji pred Komisijom za ocenu poslovnih ideja i dodelu grantova. U zavisnosti od raspoloživih sredstava tri do šest najboljih ideja će biti nagrađene bespovratnim sredstvima za započinjanje biznisa.

Visina grantova je od 400 do 800 hiljada dinara a ukupan iznos sredstava za osnivanje novih start-up kompanija je 2,4 miliona dinara.

Post Author: Milan

Ostavi komentar