Stevović posetio Šahovski klub Kaisa

U okviru redovnih poseta sportskim klubovima Predrag Stevović član Gradskog veća za sport posetio je Šahovski klub Kaisa 2021 u Erdogliji. Klub je osnovan pre šest meseci, danas ima oko 30 polaznika, prostor deli sa udruženjem Luna a nastavu održavaju utorkom i četvrtkom.

Velika je stvar da u današnje vreme kada su deca posvećena digitalnim igrama i internet društvenim platformama više nego bilo kom drugom sportu ili hobiju, imamo klub kao što je Kaisa sa tako mladom i kvalitetnom regrutnom bazom, kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća. Grad mora da posveti veću pažnju takvim klubovima, da ih podržava kako bismo dobili najsjajnije šampione koji će sutra predstavljati svoj klub, grad, zemlju i koji će praviti rezultate na ponos svih nas.

Šahovski klub Kaisa broji oko 30 članova, predškolce, učenike osnovnih i srednjih škola, a najmlađi član ima samo 4,5 godine i siguran je u svojim potezima na šahovskoj tabli. Na nedavno održanoj Omladinskoj ligi centralne Srbije članovi kluba osvojili su prvo mesto u muškoj i treće u ženskoj konkurenciji.

Treninge i nastavu održavaju u prostorijama Udruženja Luna u Erdogliji dva puta nedeljno i nemaju drugi prostor za te procese.

Jedan od načina da pomognemo klubu u rešavanju prostora koji inače pripada gradu i trenutno iznajmljuje samo jedno udruženje, jeste da Šahovskom klubu Kaisa obezbedimo status drugog zakupca. To je jedna od mera koje će biti realizovane u najkraćem mogućem periodu a s druge strane, potrudićemo se da članovima kluba, takmičarskom delu ekipe obezbedimo putovanje na buduća takmičenja i odgovarajuću opremu. Pored toga, od početka sledeće godine, naći ćemo model da kroz finansiranje Saveza za školski sport nabavimo odgovarajuću opremu, objasnio je Stevović, član Gradskog veća.

Zahvaljujući posvećenom radu uprave kluba i trenera za kratko vreme su ostvarili rezultate.

Naš klub je star svega šest meseci i za to vreme ostvarili smo uspehe što na ekipnom to i na pojedinačnom nivou, kaže Zoran Simović, sekretar Šahovskog kluba Kaisa 2021. Klub trenutno ima oko 30 članova od kojih je polovina krenula od nule sa ovom igrom a sada ih očekuju turniri i takmičenja i svi se tome radujemo, dodaje on. Sa mladima u klubu rade tri trenera volonterski i profesionalni trener koji radi sa starijom grupom dečaka i devojčica. Osim pitanja prostora, od grada očekujemo podršku u pristupu nekim obrazovnim institucijama kako bismo privukli i animirali decu za šahovski svet, a prvenstveno mislim na vrtiće jer nam je plan da imamo što više polaznika iz predškolskog uzrasta koliko i imaju najmlađi polaznici.

Post Author: Milan

Ostavi komentar