Sređivanje fudbalskog terena u Koloniji

U okviru poseta sportskim klubovima i udruženjima, a radi obnove i pravljenja nove sportske infrastrukture, Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport posetio je danas jedan od najstarijih gradskih fudbalskih klubova. Treninge i utakmice fudbaleri FK Kolonije, zbog stanja u kojem se nalazi teren morali su da održavaju ’’sa strane’’.

Najveći problem srpskog fudbala su tereni, a oni su okosnica sportske infrastrukture kad se radi o amaterskom fudbalu. Svaki deo Kragujevca ima po jedan ovakav teren koji je izuzetno značajan za građane, za razvoj fudbala i sporta. Poznato je koliko su Kolonci vezani za svoj teren i emotivno i sportski, kaže Predrag Stevović, član Gradskog veća. Grad nema druge opcije nego da pomogne u njegovom osvežavanju aeracijom, bacanjem peska, đubriva i semena trave kako bi fudbaleri nastavili da igraju utakmice i održavaju treninge na svom terenu. Vrednost radova je 180 hiljada dinara i imamo u planu da na ovaj način sredimo terene i drugih gradskih klubova koji i maju slične probleme. Ovo je pravi način da pomognemo kragujevački amaterski fudbal što je namera grada i gradonačelnika Dašića da se stavi akcenat na obnovu postojeće i pravljenju nove sportske infrastrukture, istakao je Stevović.

FK Kolonija igra prvu gradsku ligu, rezultatima čuva sredinu tabele, a prema rečima predsednika FK, Radenka Vukašinovića svako ulaganje daje rezultate pa možda već sledeće godine uđe u Zonu, gde Kolonija i pripada.

Podrška koju nam je grad dao od velikog je značaja, kaže Radenko Vukašinović predsednik FK Kolonija, jednog od najstarijih gradskih fudbalskih klubova, jer je došla u pravom momentu za sređivanje terena. Kad se steknu uslovi počećemo sa ’’čepovanjem’’ terena i nakon dvadesetak do mesec dana, ovaj teren će imati sasvim drugačiji izgled. Teren smo uvek održavali sami bez ičije pomoći i već nekoliko godina nismo uspeli da to učinimo, kaže Vukašinović a zbog stanja u kom se nalazio teren, fudbaleri nisu mogli da treniraju niti igraju utakmice na svom terenu pa su odlazili sa strane. Vukašinović se u ime kluba i fudbalera zahvalio gradonačelniku Dašiću i članu Gradskog veća zaduženom za sport, Stevoviću.

Ulaganja koja su potrebna da bi fudbalski teren u Koloniji povratio stari sjaj, jesu ograda, mreže za golove i sportska oprema, a kako Stevović kaže, uz podršku preduzeća Šumadija d.o.o, grad će i to obezbediti.

Post Author: Milan

Ostavi komentar