Sportska oprema za OŠ ‘’Milutin i Draginja Todorović’’

U cilju unapređenja uslova za kvalitetniju nastavu fizičkog vaspitanja i razvoja školskog sporta u osnovnim školama, član Gradskog veća za sport Predrag Stevović, obišao je danas OŠ ‘’Milutin i Draginja Todorović’’ i uručio sportsku opremu.

Osnovna škola ‘’Milutin i Draginja Todorović’’ je šesta po redu škola u ovoj godini kojoj je grad donirao sportsku opremu. Cilj nam je da školski sport i fizičku aktivnost učenika u okviru nastave fizičkog vaspitanja i obrazovanja podignemo na viši nivo i u smislu uslova, rekonstrukcijama postojećih sala ali i doniranjem sportske opreme za kvalitetniju realizaciju nastave, rekao je Stevović, član GV. Osim toga, fiskulturne sale koriste i sportska udruženja i klubovi za svoje trenažne i rekreativne procese i zato je važno da obnavljamo sportsku infrastrukturu.

Ulaganje grada Kragujevca nije samo u profesionalni sport i uspešne i najbolje ekipe i pojedince, istakao je Stevović, već impuls dajemo i najmlađima, učenicima koji žele da se bave sportom, zbog zdravlja, druženja ili posebnog talenta a koji će sutra biti regrutna baza za bilo koji profesionalni sport. On je podseto da je posebno ponosan na rezultat za ovu godinu i do sada rekonstruisane četiri fiskulturne sale, a u toku su radovi na rekonstrukciji pete u OŠ ’’Dragiša Mihajlović’’. Namera nam je da u potpunosti rekonstruišemo i sportsku halu u Velikom Parku ’’Gordana Goca Bogojević’’ čime ćemo zaokružiti naše planove za ovaj period.

Sala u ovoj kragujevačkoj osnovnoj školi je izuzetno funkcionala za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja a rekonstruisana je iz nekoliko faza, podseća direktor škole Dragan Pavlović. U prvoj fazi smo radili zidove i pod u fiskulturnoj sali, u drugoj smo sredili svlačionice i dogradili deo tribina čemu su se učenici posebno radovali. Sportska oprema za realizaciju nastave fizičkog vaspitanja kao potrošni materijal koja se svakodnevno koristi, uvek je dobrodošla, rekao je direktor Pavlović zahvaljujući se na donaciji lokalnoj samoupravi.

Post Author: Milan

Ostavi komentar