Nova oprema za Šah klub Radnički

Uručenjem nove opreme Šah klubu Radnički želimo da podržimo i neprofitne, amaterske sportove kao i školski sport i time motivišemo decu i mlade da se vrate ovom sportu kako bi razvijali veštine i sposobnosti koje nosi ova igra, rekao je prilikom posete i uručenja opreme, Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Namera nam je da sportovima koji su u nekom periodu bili zapostavljeni vratimo stari sjaj i siguran sam da to neće biti brzo ali ćemo to učiniti najpre motivisanjem mladih da se zainteresuju za ovu misaonu igru. Kragujevac je nekada bio veliko ime u srpskom šahu i kragujevački šahisti su ostvarivali velike rezultate. Pored opreme, u planu nam je da u budućem periodu i prostorije kluba, u koje se decenijama nije ulagalo, adekvatno uredimo.
Šahovsku opremu u vrednosti od sto hiljada dinara obezbeđena je preko Sportskog saveza grada i, prema rečima Stevovića, nastaviće se u tom pravcu.
U klubu imamo trinaest kompleta i svaka pomoć nam je dobrodošla kako bismo mogli da uključimo veći broj mladih i vratimo ugled našeg kluba. Kragujevac bio jedan od tri centra gde su se održavali ekipni i pojedinačni turniri na kojima su igrala velika imena srpskog šaha, kazao je Mladen Nikolić član Šah kluba Radnički i istakao da je Nikola Radovanović, sekretar kluba igra na državnom prvenstvu i u klubu očekuju da ostvari dobre rezultate.
Iz Šahovskog saveza Šumadije su podsetili da je Grad Kragujevac ove godine u okviru Dana grada, bio pokrovitelj turnira ’’Đurđevdanski trofej’’ na kom je učestvovalo oko 70 takmičara iz gradova Srbije, a tom prilikom uručeni su i digitalni šahovski satovi.

Post Author: Milan

Ostavi komentar