Grad Kragujevac ulaže u amaterske fudbalske klubove

Grad Kragujevac je za osam amaterskih fudbalskih klubova obezbedio osam kompleta sportske opreme, a prvi fudbalski klub koji se takmiči u trećoj gradskoj ligi Napredak Mainić Opornice, prvi je u nizu kome je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport uručio opremu.

Zadovoljstvo meštana i fudbalera ovog kluba, koji su dobili garnituru dresova za ceo tim i lopte, gradu Kragujevcu puno znači i podsticaj je da nastavimo da ulažemo u amaterski fudbal, kazao je Stevović. Ove godine ulažemo u sportsku opremu, a već sledeće ulagaćemo u obnovu sportske infrastrukture. Na ovaj način grad Kragujevac pruža podršku amaterskim klubovima i deci iz ruralnog područja koja nemaju pristup drugom sportu osim fudbalu. Amaterski fudbalski timovi u selima su centar svih dešavanja, okupljanja i druženja, zato ćemo se truditi da sportsku infrastrukturu podignemo na nivo koji svako selo zaslužuje a deci ponudimo pristup sportu, kao što ga imaju i deca u gradu. To nije lak posao i put, ali ćemo ga završiti, poručio je Stevović.

Fudbalski klub Napredak Mainić iz Opornice osnovan je 1946. godine i svojevremeno se takmičio u prvoj gradskoj ligi. Zbog nedostatka sredstava za nastavak takmičenja, klub se 2012. godine ugasio na određeni vremenski period. Prošle godine, kaže sekretar kluba Lazar Lazarević, neki od bivših igrača koji su svoje prve fudbalske korake započeli na terenu u Mainiću, izrazili su želju da dođu u klub ukoliko bi se on ponovo pokrenuo. Svesni teškog vremena i situacije, stidljivo smo, nastavlja Lazarević razgovarali sa meštanima i pitali ih da li su zainteresovani da ulože u klub. Naišli smo na veliki odziv i sakupili dosta novca od koga smo sagradili svlačionice i počeli takmičenje u trećoj gradskoj ligi. Zahvalivši su na opremi koju su dobili od Grada, Lazarević je rekao da selo ima dosta dece koja su stalno sa klubom na utakmicama i bodre ih, tako da aktiviranje i ulaganje u klub Napredak Mainić Opornica njima znači najviše.

U opremu za osam amaterskih klubova grad Kragujevac je uložio pola miliona dinara, a sledeći klub koji će dobiti garnituru dresova i lopte je Fudbalski klub Bagremar.

Post Author: Milan

Ostavi komentar