Grad donirao sportsku opremu FK Slavija

Sa ciljem afirmacije amaterskog sporta, Fudbalski klub Slavija, koji je ove godine obeležio sto godina od osnivanja, je peti klub koji je od Grada dobio donaciju u vidu vredne sportske opreme.

Želim da istaknem da je ovo jubilarna godina FK Slavija, koji obeležava stogodišnjicu od svog osnivanja, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Duga tradicija ovog kluba potvrđuje stav Grada da je veoma važno da se podrže amaterski fudbalski klubovi što mi i činimo. Ovo je peti fudbalski klub kojem dodeljujemo komplete sportske opreme. Podrška ovog vida je važna i zbog toga što nam sportsko iskustvo pokazuje da se vrhunski sportisti neretko formiraju upravo u amaterskim klubovima. Ka ovom klubu su okrenuti, kao njegovi članovi ili navijači, stanovnici naselja Bresnica i Pivara i ovom donacijom Grad želi da pokaže da je tu za njih, da podržava sportski duh i posvećenost sportu i zdravom načinu života, čime zajedno dajemo primer deci iz ovih naselja koja će jednog dana trenirati fudbal u FK Slavija ili postati njegovi navijači, poručio je Stevović.

Ovaj klub, kao i većina iz našeg ranga takmičenja, imaju ograničena budžetska sredstva koja se uglavnom oslanjaju na sredstva iz Gradskog budžeta, rekao je kapiten Stefan Stanković. Preostali deo sredstava se obezbeđuje kroz sponzorstva i donacije ljubitelja i simpatizera kluba i drugih ljubitelja fudbalske igre, delom i od samih igrača. Tako da je svaka donacija veoma značajna klubu kao što je naš, a pogotovo donacija koja je u ovom obimu i pogotovo sada kada naš klub proslavlja vek svog postojanja.

Bitno je istaći i to da naš klub takođe radi i sa mlađim selekcijama, pa je od izuzetnog značaja da poboljšamo uslove rada za sve nas u klubu, što i jeste jedan od ciljeva kluba. Hvala Gradu što je prepoznao potrebe našeg kluba i nadam se da će i u narednom periodu imati razumevanja da pomogne amaterskom fudbalu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar